top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als het duister roept - Valentijn Ringelberg

Aangezien ik ‘Voorbij het Werderwoud’ deel 1 van deze serie had gelezen en die echt een dikke aanrader was, wilde ik natuurlijk ook weten hoe het verhaal verder ging.Nederlands | Hardcover | 9789464208351 | Druk: 1 | oktober 2021 | 240 pagina's


Beschrijving:

Het verhaal van Elfyn Phaun gaat eindelijk verder. Inmiddels is Phaun gevangen genomen en verblijft ze als slaaf van de mysterieuze Ambassadeur. Uiteindelijk moet ze aan het werk in het kasteel, waarbij ze het nodige verzet geeft. Tijdens dit werk komt ze oog in oog te staan met een toekomstig lid van de almachtige Raad van Vha’Rymn. Phaun blijft niet stilzitten en gaat op onderzoek. Ze ontdekt geheimen die ze nooit voor mogelijk heeft gehouden. Welke waarheden ontdekt Phaun in de duitsere kamers van Fulsur Piek? En wat is de lotsbestemming van Phaun?

 

Voor het lezen:

Eindelijk is er dan deel 2. Ik ben echt dolblij dat ik eindelijk weer verder kan genieten van deze serie, aangezien deel 1 echt geweldig was. Daarnaast is de cover ook echt uitnodigend, het past helemaal perfect bij de titel van het boek en de sfeer die het verhaal uitademt.


Tijdens het lezen: Ondanks dat het al even geleden is dat ik deel 1 gelezen heb, zit ik vrij snel weer helemaal in het verhaal. Je moet wel echt deel 1 gelezen hebben om het verhaal verder te begrijpen, maar vanaf de eerste letter geniet ik weer vol op van de fantasierijke wereld die Valentijn heeft weten te bedenken.


Conclusie: Ik heb genoten van de eerste tot en met de laatste letter van dit fantastische verhaal van Elfyn Phaun. Phaun was op zoek naar de mysterieuze Vhei om hiermee haar ernstig zieke zus Céli te helpen. Maar aan het ze is gevangen genomen in het kasteel van de Ambassadeur en slijt de dagen in de celtoren, waarbij ze regelmatig wordt ondervraagd door Ignes, een oude mensenvrouw.

Uiteindelijk mag ze uit haar cel komen en krijgt ze een taak als slaaf in de keuken. De scherpe wil en tong van Phaun brengen haar nu regelmatig diep in de problemen. Gelukkig heeft ze nu wel een aantal slaven om haar heen die haar wel willen helpen. Zo doet ze langzaam steeds meer schokkende ontdekkingen en komt ze achter gruwelijke waarheden. Haar haat tegen de Ambassadeur wordt steeds groter en ze zoekt naar manieren om wraak te nemen. Zal dat haar lukken of zal ze worden gebroken tot slaaf?


Terwijl deel 1 voornamelijk een hele magische wonderlijke wereld was wordt de verhaallijn steeds duisterder en aangrijpender. De schrijfstijl van Valentijn is heel filmisch, fantasierijk maar ook vlot en krachtig, waardoor het verhaal heerlijk en fijn weg leest. De manier waarop Valentijn een verhaal weet te beschrijven is echt alsof je je helemaal in die wereld kan wanen en je alles wat er gebeurd bijna voor je ogen ziet gebeuren. Ik vind dat zijn schrijfstijl in dit boek nog krachtiger is geworden dan in deel 1, wat ik al echt een aanrader vond. Hierin heeft hij nog beter de gevoelens, gedachtes en emoties van de personages in het boek neer weten te zetten. Waardoor het verhaal voor mij nog meer diepgang kreeg.


De verhaallijn is onwijs spannend, eigenlijk heb ik zo goed als het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten. Het verhaal neemt veel onverwachte wendingen waardoor dat je het niet boek kan wegleggen. Ik heb het boek dan ook in 1 dag uitgelezen. Helaas is het ook, net als bij deel 1, dat je het boek dichtslaat met het gevoel je verder wilt lezen en wilt weten hoe het afloopt met Elfyn Phaun. Ik hoop dan ook dat Valentijn ons niet te lang in spanning gaat houden en er snel een deel 3 gaat komen en ook deel 4 en 5 en 6, voor mij mag dit prachtige verhaal nog lang doorgaan.


Ik kan dan ook niks anders concluderen dat dit boek echt een mega dikke 5+ van me krijgt en ik deze serie aan iedereen aanraad!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page