top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als ik je weer zie – Gillian King

Inmiddels ben ik groot fan van Gillian King. Ik was dan ook dolblij dat ik van Gillian weer een recensie-exemplaar kreeg. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789402770964 | 05 maart 2024 | Adobe ePubUitgeverij HarperCollins | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Inmiddels ben ik groot fan van Gillian King. Haar boeken zijn mooi, lezen vlot en levendig en weten me keer op keer te raken. Ik voelde me dan ook vereerd dat Gillian me benaderde of ik haar nieuwe boek wilde lezen en recenseren. Ik heb dan ook weer erg hoge verwachtingen van dit boek. Het boek heeft een vrolijke en kleurrijke cover van een zomerse en zonnige standomgeving van een vrouw die zittend in de duinen naar een man kijkt die bij de zee staat.

 

Het verhaal:

Wanneer Sara, de beste vriendin van Lily, een tijdje plotseling weg moet, besluit Lily in die tijd op haar dochtertje te passen. Alleen naast Lily heeft Sara ook Seb gevraagd om voor haar dochter in die tijd te zorgen. Seb is knap, grappig en ook erg sexy, maar ook Lily's ex. Seb is wel de laatste persoon waarmee Lily een paar weken lang noodgedwongen nu in één huis moet wonen. Nu moeten ze wel tijd met elkaar doorbrengen en worden ze ook weer snel geconfronteerd met hun verleden. Oud zeer komt naar boven, net als de verborgen gevoelens en de weggestopte emoties. De vonken schieten alle kanten op, zal dat goed gaan?

 

Mijn ervaring:

Wat een mooi, aangrijpend, intens, meeslepend en aan het einde een hartverwarmend en goed verhaal! Met Gillians heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl met leuke humor en ook veel sfeer en gevoel weet ze me weer vlot haar heerlijke en mooie verhaal in te trekken.


We volgen het verhaal van Lily. Het personage met veel aandacht en gevoel en op heel realistische en natuurlijke wijze neergezet. Het is een doorsnee jonge vrouw, die een trauma uit haar verleden met zich meedraagt. Ook Seb, Louisa, Scott, Ted, Mira, haar moeder en Ties zijn divers, realistisch en op natuurlijke wijze neergezet.


De verhaallijn is opgebouwd uit twee lijnen. Het heden en het verleden van Lily. De verhaallijn start in het heden wanneer Sara vertrekt en Lily met dochter Louisa achterblijft en tot de ontdekking komt dat Seb, haar broer ook voor Lily komt zorgen. Direct wordt duidelijk dat door de reactie van Lily hierop iets ergs gebeurd moet zijn. Hiermee weet Gillian je nieuwsgierig te maken naar het hele verhaal. Doordat het verhaal switcht tussen het verleden wordt uiteindelijk het complete verhaal opgebouwd. Het is een heftig en dramatisch verhaal, maar Gillian weet het zo te beschrijven dat het verhaal je aangrijpt en raakt, maar niet compleet overspoelt. Ook hoop je als lezer niets liever, dan dat het goed komt tussen Lily en Seb in het heden en wonden kunnen worden geheeld.


Het is echt een op en top feelgood verhaal. Het kent drama, ups en downs, leuke humor en zoals je van Gillian kan verwachten ook wat tranen. Het is zonder twijfel wederom een verhaal dat me weet te raken. Toch weet Gillian het mooie en aangrijpende verhaal, zoals je ook van een feelgood kan en mag verwachten, op prachtige wijze af te sluiten. 


Als ik je weer zie is een mooie, ontroerende en meeslepende feelgood. Met haar vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl weet Gillian King weer een prachtig verhaal neer te zetten. Het bevat realistische en heel natuurlijke personages en het aangrijpende verhaal wist me echt te raken. Tot slot weet Gillian het op een mooie en hartverwarmende manier te laten eindigen. Echt weer een pareltje van Gillian!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page