top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als vlinders dansen – Inge Sleegers

Nadat ik eerder met veel plezier al een boek van Inge Slegers las, was ik enorm nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Van Hamley Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren.

Nederlands | E-book | 9789464661460 | 18 okotober 2022 | 244 pagina's | Hamley Books | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Het vorige boek 'Wereld zonder water' van Inge Sleegers las ik met zoveel liefde en plezier dat ik gelijk interesse had om het nieuwe boek van Inge te lezen. Via Hamley Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren, dank je wel. De covers bij Hamley Books zijn altijd prachtig. Als ik de beschrijvende tekst van het boek lees, sluit de cover qua emotie en gevoel hier prachtig op aan. We zie een jonge vrouw in een weiland met bloemen. De typografie van sluit qua kleur en stijl prachtig aan op het beeld. Ik heb hoge verwachtingen van deze feelgood van Inge.

 

Het verhaal:

Deze historische feelgood gaat over reïncarnatie. Het is een herbewerking van het eerder verschenen boek onder de titel 'Mijn dubbelleven'.

Elaine staat op het punt om haar middelbare schooltijd af te sluiten. Ze is dolverliefd op haar beste vriend Daan en droomt van een toekomst met hem.

Echter 's nachts wordt ze geplaagd door een terugkerende en mysterieuze droom, die haar meevoert naar de negentiende eeuw. In haar dromen is ze een adellijke jongvrouw die gevangen zit in een huwelijk met een vele oudere graaf. In die tijd heeft een vrouw weinig te zeggen en dient ze zich aan de man te gehoorzamen, zelf over haar eigen lichaam heeft ze geen beslissingsrecht. De oude graaf heeft een zoon, Cedric. Dit is voor haar een lichtpunt. Ze wordt hopeloos verliefd op hem en al snel ontstaat er een verboden relatie.

Eline beschouwt haar dromen als dromen en verzinsels, maar wat als Cedric in haar leven ineens haar pad kruist?

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm bijzonder en origineel verhaal.


Inge weet het personage Elaine enorm goed en krachtig neer te zetten, hierdoor kan je als lezer snel en gemakkelijk helemaal in Elaine en het verhaal opgaan. Het verhaal switch constant tussen de huidige tijd en het verleden, ofwel de dromen van Elaine. Dit is duidelijk en goed aangegeven. Doordat deze twee verhaallijnen van elkaar verschillen ontstaat er tijdens het lezen ook geen verwarring. Niet alleen het personage Elaine, maar ook Cedric, Daan en de andere personages heeft ze uniek en onderscheidend neergezet.


De verhaallijn is, zoals ik al zei bijzonder en origineel. Maar het verhaal heeft ook een sterke verhaallijn. Door de wisselingen van de twee verhaallijnen bouw je als lezer beetje bij beetje meer informatie op en ontvouwt er zich een steeds duidelijker verhaal. De wisseling van de twee verhaallijnen zorgen ook voor een bepaalde spanning en nieuwsgierigheid. Hierdoor wil je gewoon weten hoe de twee op elkaar gaan aansluiten en hoe de vork in de steel zit. Het plot was zeker niet wat je direct zou verwachten en zorgde wel voor een extra pluspunt aan het verhaal. Gelukkig is het wel een feelgood, dus het verhaal sluit je wel met een heerlijk en goed gevoel af.


De schrijfstijl van Inge is precies wat je van een feelgood mag verwachten, er zit een heerlijk vlot en krachtig tempo in en ook de nodige emoties die elkaar goed afwisselen. Terwijl er in veel feelgood verhalen veel humor zit, is dat in boek minder, maar dat past ook niet echt helemaal bij het verhaal. Het maakte het verhaal ook echt niet minder sterk.


Ik heb echt van het begin tot het einde genoten van de nieuwe feelgood van Inge Sleegers. Ze heeft een bijzonder, origineel verhaal neer weten te zetten. Ook door haar thema reïncarnatie en zoals je bij Inge kan verwachten is dat ze bepaalde maatschappelijke thema's als vrouwenrechten in haar verhalen weet aan te kaarten. Ik heb genoten van het verhaal en kijk nu al uit naar het volgende boek van Inge.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page