top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wereld zonder water – Inge Sleegers

Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek met deze intrigerende cover en titel. Ik was een van de gelukkigen die bij Hamley Books mocht deelnemen aan de blogtour van dit mooie boek. Bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464510287 | Druk: 1 | mei 2022 | 320 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs € 20,99


Voor het lezen:

Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek met deze intrigerende cover en titel. De cover roept een enorm onheilspellend en spannend gevoel op en dat is dan ook wat ik verwacht van het verhaal. Ook de titel "Wereld zonder water" voorspelt niet veel goeds en maken me enorm nieuwsgierig naar het verhaal. Ik heb nog niet eerder een verhaal van Inge Sleegers gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl en haar verhaal.

 

Het verhaal:

In de wereld van Nimue is water een schaars goed. Ze woont in Atlantis, die een van de laatste menselijke nederzettingen is met drinkbaar water. Na de Grote Wateroorlog voerde een strict regime verschrikkelijk strenge regels op. Wanneer meisjes 18 jaar worden zijn ze verplicht deel te nemen aan een examen die hun toekomst in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die hier niet voor slagen is een groot geheim. Wel weten ze, dat deze meisjes nooit meer terug naar huis keren. Zal Nimue slagen voor haar examen? Kan ze leven met de nieuwe plek in de samenleving die ze toegewezen krijgt?

 

Mijn ervaring:

Om te beginnen, wat een prachtig verhaal heeft Inge weten neer te zetten!


Het verhaal begint op de dag dat Nimue achttien wordt en na het verplichte examen gestuurd wordt door haar ouders. Doordat het verhaal vanuit Nimue geschreven is voel, leef en denk je compleet met Nimue mee waardoor dat je helemaal in het verhaal van Nimue op gaat en met haar meeleeft en voelt. Ook de andere karakters in het verhaal heeft Inge ver genoeg uitgewerkt om een goed beeld van de verschillende karakters te krijgen. Wat ik daarna enorm sterk vind is dat Inge ook goed de verhoudingen die Nimue voelt ten opzichte van andere personen heeft weten neer te zetten. Ook de karakters die ze niet vertrouwt, dat ervaar en voel je als lezer mee.


De verhaallijn is origineel enorm verrassend en erg spannend. Inge Sleegers heeft een levendige en krachtige schrijfstijl. Je ziet het verhaal levendig voor je en er zit een enorm rap tempo in de wendingen die het verhaal neemt. Ook de spanning blijft gedurende het verhaal erg hoog waardoor het boek enorm moeilijk is weg te leggen. Naar het plot toe neemt de spanning alleen nog maar toe, waardoor je als lezer op het puntje van je stoel blijft zitten. Ook het einde blaast je letterlijk van je sokken. Het verhaal is afgerond, maar biedt ook mogelijkheid voor meer verhaal en dat is precies wat je dan ook in het nawoord zal lezen.


Deze young adult is absoluut een aanrader. Hij is origineel, spannend en enorm meeslepend.


Inge, wat heb je een geweldig verhaal weten neer te zetten! Ik ben enorm positief verrast. Ik kan dan ook niet wachten tot het 2023 en het tweede deel gaat verschijnen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page