top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als water en vuur – Marieke Douwes

Na het lezen van het fantastische eerste deel ben ik onwijs benieuwd wat het tweede verhaal van deze serie me gaat brengen. Is het een vervolg met deze hoofdpersonages of wisselen we nu?

Nederlands | E-book | 9789402766615 | 15 november 2022 | 186 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel van deze onwijs leuke serie weet ik één ding zeker, ook de volgende delen wil ik enorm graag lezen. Gelukkig is deel 2 al beschikbaar en kan ik direct door met het tweede deel. Ik ben dan ook benieuwd of het tweede deel verder gaat met dezelfde hoofdpersonages? Of dat we nu wisselen? Aangezien ik niet de flaptekst heb gelezen, heb ik nog geen enkel idee. Wel zijn mijn verwachtingen na het eerste deel erg hoog. Zal deel twee net zo goed zijn? De cover sluit in ieder geval perfect aan op het eerste deel.

 

Het verhaal:

Maggie, de zus van Fernando, heeft haar leven tegenwoordig weer goed op de rit en ze straalt weer. Zes jaar geleden vertrok naar grote jeugdliefde Renze plotseling uit haar leven, zij bleef met een gebroken hart achter. Ze werkt in het plaatselijke hotel, zwemt dagelijks in de zee, weer of geen weer, en maakt in haar vrije tijd de prachtigste kunstwerken. Dan duikt plotseling Renze weer op. Hij is terug in Westzand en beweert voorgoed te blijven. Maggie is op haar hoede, maar ze wordt nog altijd enorm tot hem aangetrokken. Het wordt nog lastiger wanneer hij haar ook nog te hulp schiet en constant voor haar klaar staat. Maar Renze is in die zes jaar tijd een hoop veranderd. En ook Maggie is een sterkere vrouw. Is er nog een toekomst voor hen weggelegd?

 

Mijn ervaring:

Wat een heerlijk en verrassend tweede deel was dit. Het verhaal volgt ditmaal twee andere hoofdpersonages, maar wel een bekende uit deel 2. Hierdoor kan je, maar ik raad het niet aan want de serie is te leuk, ook het verhaal afzonderlijk lezen. Maggie weet gelijk mijn hart te stelen en ik kan me helemaal in het personage vinden. Renze kan ik in het begin wat moeilijker pijlen, maar nadat hij zijn hart opent weet hij ook mij te raken. Het is leuk dat de hoofdstukken tussen de beide personages wisselen zodat je van beide personages een volledig beeld krijgt.


De verhaallijn is enorm leuk en verrassend, want hij is heel anders dan deel één, maar dat maakt het juist een feest. Toch sluiten de delen perfect op elkaar aan. Marieke heeft dan ook echt een heerlijke schrijfstijl, namelijk vlot en krachtig en ze weet het verhaal enorm levendig te verwoorden waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Het verhaal kent heerlijke wendingen en ditmaal ook wat spannende gebeurtenissen waardoor het een feest blijft om te lezen. Natuurlijk mag je een heerlijk feelgood einde verwachten, ook daarin wordt je niet teleurgesteld.


Het tweede deel wist mijn al hoge verwachtingen te overtreffen. Dit verhaal vond ik nog leuker dan deel één, waarschijnlijk omdat ik het hoofdpersonage Maggie helemaal geweldig vindt. Het verhaal is prima los te lezen, maar geloof me, deze hele serie is geweldig. De heerlijke verhaallijn kent heerlijke ups en downs en ook een aantal spannende momenten en een flinke dosis humor. Hou je van feelgood? Dan is deze serie absoluut een must-read.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page