top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alter Ego – Esther Verhoef

Ik kreeg van Uitgeverij Prometheus dit prachtige en veelbelovende recensie-exemplaar opgestuurd. Onwijs, onwijs bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789044652901 | 28 maart 2023 | 416 pagina's Uitgeverij Prometheus | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging van deze thriller zag, wist ik al dat dit voor mij een must-read ging worden. Ik had enorm veel geluk en kreeg van Uitgeverij Prometheus een recensie-exemplaar en hiermee de kans het boek te lezen en te recenseren. Ik heb onwijs hoge en goede verwachtingen, vooral door de vele lovende en goede recensies die ik al van het boek gelezen heb. De uitnodigende en intrigerende cover versterken voor mij absoluut dit gevoel.

 

Het verhaal:

Lynn heeft het eindelijk goed voor elkaar in haar leven. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, met sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld zijn ze een succesvol powerkoppel. Camiel heeft een stressvol en enorm druk bestaan en staat avond na avond de sterren van de hemel te koken. Lynn houdt er in die tussentijd een affaire op na met de jonge en opvliegende Laurens. Door uitbreidingsplannen van de zaken van Camiel komt hun relatie nog meer onder druk te staan. Dan beginnen er ook nog eens onverklaarbare dingen in en rondom de villa van Camiel en Lynn te gebeuren. Bij wie kan Lynn terecht? Wie kan ze vertrouwen?

 

Mijn ervaring:

Wat een enorme levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl heeft Esther Verhoef. Vanaf de eerste pagina weet ze me gelijk het indrukwekkende en sterke verhaal in te trekken. Het personage Lynn heeft ze op bijzondere en krachtige wijze weten uit te diepen, waardoor je helemaal in haar belevingswereld opgaat. Ook de andere personages zijn indrukwekkend en sterk neergezet.


Het verhaal bestaat uit korte en vlot geschreven hoofdstukken waardoor het gemakkelijk heerlijk weg leest en waardoor je geneigd bent nog even een paar hoofdstukken te lezen. Het verhaal vormt zich op chronologische volgorde door hoofdstukken die flashbacks geven over de jeugdherinneringen van Lynn en hoofdstukken van een onbekend persoon die tot aan het einde toe de spanning erin weten te houden. De verhaallijn is origineel, sterk en indrukwekkend. Door de combinatie van de heftige jeugd herinneringen van Lynn is het ook soms aangrijpend en schokkend wat deze vrouw te verwerken heeft gehad. De verhaallijn weet je beetje bij beetje informatie te geven en door de gebeurtenissen weet Esther tot aan het einde de spanning van de verhaallijn enorm hoog op te bouwen. Het plot en vervolgens het epiloog waren absoluut de kers op de taart en een prachtig en mooi einde van het verhaal.


Alter Ego is een indrukwekkend, spannend en origineel verhaal dat je als lezer weet te boeien en tot aan het einde toe nieuwsgierig en in spanning weet te houden. De verhaallijn weet enorm goed op je gevoel in te spelen en daarmee je interesse te wekken. Het personage is op indrukwekkende wijze uitgediept waardoor je echt in het vlot en krachtig geschreven verhaal opgaat. Ik heb genoten, ik vind het boek een enorme must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page