top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Amarant – Emmelie Arents

Het laatste boek van deze man voordat hij stierf. Hij is voor mij een grote inspiratie en ik heb ook met veel liefde al zijn andere boeken gelezen.

Nederlands | Hardcover | 9789464510072 | Druk: 1 | mei 2022 | 340 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €20,99


Voor het lezen:

De prachtige cover en de veelbelovende beschrijvende tekst overtuigde me gelijk dat ik dit boek wilde lezen. Het donkerblauw met goud van de cover geeft een stijlvolle en bijzondere uitstraling. De illustratie van de mot met de cover springen door het donkerblauw echt in het oog. Deze uitstraling wordt ook doorgetrokken op de achterzijde van de cover. Ik heb nog niet eerder wat van Emmelie gelezen, maar ik heb zoveel goeds van haar gehoord dat ik hoge en goede verwachtingen heb.

 

Het verhaal:

Creatie Ceda is op aarde met één doel, geboren om te sterven voor een ander. Wanneer haar dag gekomen is, beseft ze pas hoe graag ze wil leven. Haar Maker zet alles op alles om haar te redden en haar te helpen ontsnappen uit de instelling. Eenmaal buiten de instelling wacht haar een verschrikkelijke waarheid. Arelle, een jonge vrouw geboren in de laagste klasse van de samenleving, leeft in angst. Iedere dag kan ze worden opgeroepen voor orgaandonatie. Dan krijgt ze de kans waar ze altijd op gewacht heeft. Ze heeft de mogelijkheid om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen. Zal het haar en het team lukken om de leider Derix Silas uit te schakelen?

 

Mijn ervaring:

Wauw! Wat heb ik genoten van dit geweldige en prachtige boek.


De verhaallijn is enorm goed opgebouwd, het verhaal is vanaf het begin af aan al spannend en indrukwekkend. Het verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte af door de ogen van Arella en Ceda, hierdoor krijg je als lezer een enorm goed beeld wat er door haar heen gaat. Soms wisselt dit naar een ander karakter, maar precies op het juiste moment waardoor het verhaal op dat moment nog meer diepgang krijgt. Er wordt duidelijk aan het begin van het hoofdstuk aangegeven als het karakter wisselt. Het verhaal neemt geweldige en zoveel onverwachte wendingen dat het verhaal me letterlijk opslokte. Ik kon het verhaal en het boek gewoon niet los laten.


De karakters van het verhaal hebben allemaal een hele eigen persoonlijkheid en eigen manier van doen. Ze zijn, vooral Arella en Ceda, heel goed weggezet en uitgediept. Emmelie is enorm goed in een sfeer neer te zetten. Haar schrijfstijl is vlot en krachtig, precies wat je van een young adult mag verwachten. Daarnaast schrijft ze ook heel filmisch, waardoor ik me in het verhaal waande.


Het verhaal heeft qua gevoel en spanning iets weg van de Hongerspelen, die ik ook echt fantastisch vond. Ik kan iedereen alleen maar zeggen, lees dit boek! Het is spannend, avontuurlijk, origineel en enorm mooi.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page