top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Anouk en Kanoo in de sneeuw – Anouk van der Jeught

Ik kreeg dit prachtige winterboek toegestuurd van van Driel publishers om te lezen en recenseren. Alleen al de prachtige cover is enorm uitnodigend.

Nederlands | Hardcover | 9789493200388 | Druk: 1 | 1 september 2021 | 32 pagina's | van Driel Publishing | Prijs €9,95


Voor het lezen:

Dit is het tweede boek van Anouk van der Jeught. Haar eerste boek, De eendjes van Anouk, heb ik nog niet gelezen. Hierdoor heb ik nog geen idee wat ik van haar boeken kan verwachten. De cover is vrolijk en uitnodigend. Daarnaast hou ik van boeken lezen, passend bij de tijd van het jaar. Dit boek gaat over Anouk en Kanoo, met mijn grote liefde voor honden ben ik enorm benieuwd naar het verhaal en avontuur.

 

Het verhaal:

Anouk heeft een nieuw huisdier gekregen. Een witte hond, die ze Kanoo genoemd heeft. Samen hebben ze dolle pret en spelen ze het liefste de hele dag door. Wanneer het sneeuwt en ze buiten spelen, raakt Anouk Kanoo kwijt. Ze durft daarna niet meer met Kanoo buiten in de sneeuw te spelen. Zullen ze een oplossing vinden?

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm vrolijk en mooi geïllustreerd kinderboek is het geworden. De simpele, heldere en duidelijke illustraties vertellen zo goed als het verhaal en er is maar een klein beetje tekst nodig om het verhaal te vertellen. Hierdoor kunnen de kinderen hun ogen uitkijken en zelf het boek 'mee' lezen. Dat was ook wat ik merkte, de kinderen pakte het boek snel over en begonnen al wijzend naar de illustraties te vertellen wat er gebeurde in het verhaal.


Het is enorm leuk dat het verhaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal van Anouk zelf, wat ze vereenvoudigd heeft tot een super leuk kinderboek. De illustraties heeft Anouk ook goed afgestemd op de jonge lezertjes, door het eenvoudig te houden en niet een overvloed aan details in de illustraties te stoppen.


Dit super leuke kinderboek is absoluut een must-read voor deze tijd van het jaar. Zeker als je een kind hebt dat van dieren houdt, dan zijn de boeken van Anouk echt aanraders!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️




9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page