top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Araya – Christina de Witte

Uitgeverij Pelckmans super bedankt voor het recensie-exemplaar van deze veelbelovende beeldroman.

Nederlands | Paperback | 9789463832731 | 15 november 2023 | 240 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €24,50


Voor het lezen:

Ik kreeg via de mail een persbericht van deze nieuwe beeldroman van Uitgeverij Pelckmans. Het wist direct mijn interesse te wekken door de bijzondere en heel eigen manier van illustreren en van de flaptekst die me enorm nieuwsgierig wist te maken naar het verhaal en de boodschap. Ik heb nog niet eerder een boek van Christina de Witte, dus ik ben erg benieuwd. Door haar prachtige tekenstijl heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Wanneer de vader van de twintigjarige Araya overlijdt, moet Araya noodgedwongen bij haar moeder gaan wonen. Haar moeder woont alleen in Thailand. Een plek waar Araya nog nooit geweest is. In een land dat haar totaal vreemd is, waar ze de taal niet spreekt en geen vrienden heeft, moet Araya op zoek naar zichzelf.

Dan ontmoet ze Mariko. Zij sleept haar mee in de ondergrondse jongerencultuur van het bruisende Bangkok. Deze vriendschap wordt voor Araya haar enige houvast en wanneer deze plotsklaps instort is Araya radeloos.

Araya is een modern coming-of-age verhaal over (zelf)liefde in een constant veranderende wereld, echte vriendschap, een complexe moederband en vechten voor waar je in gelooft.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is op enorm vlotte, levendige en humoristische wijze in elkaar gezet. Door middel van een hele eigen, unieke en simpele tekenstijl weet Christina de Witte een enorm mooi verhaal neer te zetten met een prachtige diepgang. Ik las nog niet eerder een beeldroman/graphic novel met zoveel diepgang in het verhaal.


Het verhaal begint wanneer Araya vertrekt naar Thailand, een stad waar ze nog nooit geweest is, de cultuur niet kent, de taal niet spreekt en geen vrienden heeft. Daarbij komt ook nog de moeilijke moeder-dochter relatie aan bod. Christina de Witte toont een prachtige zoektocht van Araya naar zichzelf en weet ook in het verhaal de emoties van onzekerheid, cultuurverschillen, rouw, verdriet, vriendschap en liefde op prachtige wijze met haar beelden en summier gebruik van tekst over te brengen. Het is absoluut een bijzonder, mooi en aangrijpend verhaal. Door de luchtigheid van de humor en manier van illustreren weet Christina de Witte te voorkomen dat het verhaal te zwaar wordt.


Araya is een prachtige, indrukwekkende en originele beeldroman. Nooit eerder las ik een beeldroman die in het verhaal zoveel diepgang kende en op zo'n krachtige en mooie wijze emoties en thema's als liefde, cultuurverschillen, onzekerheid, rouw, vriendschap en de zoektocht naar zichzelf in beeld wist te brengen. Daarbij heeft Christina de Witte een hele eigen, unieke en prachtige manier van illustreren, waardoor het een prachtig en mooi verhaal is geworden. Absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page