top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Autumnville – Rick Meijer

Aangezien de vorige boeken van Rick Meijer enorm mooi waren, was ik erg nieuwsgierig naar zijn nieuwste boek.

Nederlands | Hardcover | 9789021681221 | 30 november 2022 | 192 pagina's Uitgeverij Ploegsma | Prijs €15,99


Voor het lezen: Na het lezen van de twee vorige boeken van Rick Meijer, stond zijn nieuwste boek nog altijd op mijn verlanglijst om te gaan lezen. Eindelijk is de tijd daar om van zijn nieuwe en veelbelovende boek te gaan genieten. Het is een heel ander boek dan zijn voorgaande boeken, dus ik ben erg benieuwd. De mysterieuze en duistere cover maakt me nieuwsgierig. Daarnaast heb ik al muziek gehoord die aansluit op zijn boek, dat veel goeds belooft.

 

Beschrijving:

Hugo woont met zijn ouders in het stadje Autmnville. Voor het eerst mag hij de boekwinkel van zijn vader afsluiten. Zorgvuldig loopt hij alle stappen van het afsluiten door, maar wanneer hij de derde sleutel van de boekwinkel wil omdraaien, hoort hij een meisje zijn naam roepen. De stem lijkt uit de winkel te komen, maar Hugo heeft goed gecontroleerd dat daar niemand meer was. Buiten op straat is ook niemand te zien.

 

Conclusie:

Zonder moeite weet Rick Meijer je mee te slepen in een fantasierijk, mysterieus en spannend verhaal. Al snel ben je compleet verloren en laat het boek je niet meer los.


We volgen het personage Hugo dat Rick enorm goed heeft weten uit te diepen, als lezer kan je compleet met Hugo mee in het verhaal op gaan. Rick Meijer heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Hij houdt goed rekening met de lezers vanaf 13 jaar in zijn woord en zinsbouw. Rick weet het verhaal zo te schrijven dat je het verhaal echt voor je ogen ziet gebeuren, terwijl het ook boordevol fantasie zit. Echt bijzonder. Daarnaast zijn de krantenkoppen een enorm sterke toevoeging aan het verhaal. De opbouw naar het plot is sterk, hij weet bij je als lezer vele vragen op te roepen. Want er moet toch iets zijn met de warrige, chaotische en soms paniekerige Hugo. Wat zou de verklaring zijn?


Bij het boek is ook een QR-code die verwijst naar muziek die perfect past bij het verhaal. Deze combinatie geeft de hele beleving echt een extra dimensie.


Autumnville is een bijzonder, origineel en fantasierijk verhaal dat enorm beeldend en levendig beschreven is. Je gaat mee in het bizarre, warrige en chaotische hoofd en leven van Hugo. Wat is er toch aan de hand? Het verhaal weet constant je nieuwsgierigheid te triggeren en vragen op te roepen waardoor het boek moeilijk is weg te leggen. Echt een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page