top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Berouw komt na de zonde – Mariska Noordeloos

Door Uitgeverij Keytree werd ik verrast met deze veelbelovende thriller! Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789492719621 | 30 november 2023 | 244 pagina's Uitgeverij Keytree | Prijs €20,95


Voor het lezen:

Alleen al de aangrijpende en intrigerende cover, maakt dat ik nieuwsgierig raak naar deze thriller. Van Uitgeverij Keytree krijg ik de kans deze thriller te lezen en te recenseren. Dank je wel. Op de cover zien we een zwart-wit foto van een gezicht van een vrouw die in paniek is, haar mascara is uitgelopen en ze wordt hardhandig vastgehouden door een man. De schrijfster Mariska Noordeloos is voor mij nog niet bekend, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Jacqueline en haar dochter Lois verhuizen na de scheiding naar Enkhuizen. Het kost Jacqueline moeite om zich in deze nieuwe levensstijl te passen. Haar dochter Lois wil graag samen met een vriendin voor een paar dagen op vakantie naar Middelburg. Jacqueline begrijpt dat ze haar dochter ruimte moet geven en besluit dat het goed voor Lois zal zijn. Na de vakantie verdwijnen Lois en haar vriendin van de aardbodem. Even later wordt de vriendin, Floor, dood gevonden in Amsterdam. De politie vermoedt dat de twee met verkeerde jongens bevriend zijn geraakt. Jacqueline heeft het gevoel dat er meer achter zit en gaat op onderzoek. Ze belandt in een wereld van drugs en criminaliteit. Heeft de verdwijning van haar dochter iets te maken met haar eigen verleden?

 

Mijn ervaring:

Mariska Noordeloos heeft een vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk weg en zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn. Ze heeft gekozen voor heel realistische en natuurlijke mensen, waardoor deze levensechte personages bij je binnenkomen en het verhaal je ongetwijfeld zal raken en aangrijpen.


Het verhaal kent een enorme spanningsopbouw, al begint het verhaal met een schokkend eerste hoofdstuk, waarbij Floor dood is gevonden. Hiermee weet Mariska Noordeloos je te confronteren met een schokkende gebeurtenis, waardoor ik als lezer meer wilde weten. Het verhaal switcht tussen het heden en verleden en gedurende het verhaal weet Mariska Noordeloos ook steeds meer over het aangrijpende, schokkende en heftige verleden van Jacqueline prijs te geven. Daarbij weet Mariska Noordeloos op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en te vertragen om de spanning te laten toenemen. Het verhaal moest ik in één keer uitlezen, want het was zo aangrijpend dat ik het niet weg kon leggen.

Het verhaal kent goede wendingen en gebeurtenissen en met een sterk, verrassend en goed plot weet Mariska Noordeloos het verhaal af te sluiten.


Berouw komt na de zonde, is een heftige, intense en aangrijpende thriller. Het verhaal zit op sterke wijze in elkaar, daarbij moet ik je wel waarschuwen voor heftige en choquerende gebeurtenissen die misschien een trigger kunnen zijn. Het verhaal bevat realistische personages en het boek hield me tot aan het einde in zijn greep. Erg heftig, maar erg goed!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page