top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Best men – Sidney Karger

Ik kreeg van April Books de kans deze veelbelovende feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493297388 | 03 mei 2023 | 352 pagina's Uitgeverij April Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Al bij het zien van deze vrolijke en kleurrijke cover, werd mijn interesse en nieuwsgierigheid gewekt. Daarbij geeft het boek me een beeld en gevoel dat het anders is dan de meeste boeken. De uitnodigende illustratie van 2 mannen in pak op de steiger roept een feelgood gevoel bij me op. Het contrast van de 2 silhouetten met een ondergaande zon en een subtiele hint naar de regenboogkleuren geven de cover een uitnodigende en stralende look en feel. Het is mijn eerste kennismaking met Sidney Karger, maar ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Max Moody was ervan overtuigd dat hij zijn leven voor elkaar had. Hij heeft een bestie: Paige en woont in New York City. Ze zijn al van kinds af aan beste vrienden toen ze nog in Chicago woonden. Ze vullen elkaar goed aan en staan altijd voor elkaar klaar, daarbij is Paige een echt feestbeest. Dan heeft Paige groot nieuws: ze gaat trouwen en wil Max als getuige. Dit is een grote shock voor Max, zeker als hij ontdekt dat de andere getuige Chasten is. De gay broer van de bruidegom. Max en Chasten zijn elkaars absolute tegenpolen, wat al snel zorgt voor een hoop vonken. Hoe gaat dat eindigen, met een grote brand of uiteindelijk toch in vuurwerk?

 

Mijn ervaring:

We volgen de introverte en heerlijk humoristische Max Moody. Het personage is uniek, authentiek en een bewonderenswaardige verschijning die enorm uitgediept. Deze unieke persoonlijkheid die absoluut alles behalve doorsnee is, zorgt ervoor dat het een bijzonder en origineel verhaal wordt. Zonder moeite kan je helemaal in het leven en de gebeurtenissen van Max Moody meegaan. De schrijfstijl van Sidney Karger is enorm levendig, vlot en krachtig. Hij weet je met overtuiging mee de verhaallijn in te zuigen.


De verhaallijn is alleen al door de unieke persoonlijkheid origineel. Daarbij is het een onwijs leuk en verrassend verhaal dat echt een enorme dikke dosis humor bevat. De hoofdstsukken zijn vrij kort en eindigen met een leuke en grappige afsluiting, zoals een songtekst, lijst of gezegdes van de personages uit het verhaal. Daarbij is het erg leuk hoe het verhaal verschillende lijnen kent, zoals het liefdesleven van Max Moody, zijn vriendschap met Paige, zijn baan en zijn geaardheid. Door deze afwisseling en onderwerpen weet de verhaallijn boeiend en super interessant te blijven. Ook de onverwachte en verrassende wendingen houden de verhaallijn sterk. Het plot.. de bruiloft zelf is geweldig goed neergezet. Waarbij het boek eindigt met een krantenknipsel die me hoop geeft voor een tweede deel op het geweldig leuke verhaal.


Best men, wist me ondanks mijn hoge verwachtingen enorm te verrassen met een origineel, verrassend en sterk verhaal dat echt een mega mega dikke dosis aan humor bevat. De gebeurtenissen en wendingen zorgen ervoor dat je het verhaal niet weg kan leggen. Zo heb ik het boek dan ook in één avond verslonden. Ik vond hem echt geweldig en ik heb echt heel veel gelachen. Ik hoop dan ook enorm dat hier nog een tweede deel op volgt. Een mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page