top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

Ik keek enorm uit naar het nieuwe boek van Mirjam. Van Zin in feelgood kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789021031262 | Druk: 1 | juli 2022 | 356 pagina's | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Vanaf het moment dat Mirjam Mieserius op social media de aankondiging deed van haar nieuwe boek dat ging verschenen, stond dit boek op mijn verlanglijstje. Ik had al zoveel goede lovende recensies gelezen van het vorige boek van Mirjam Mieserius dat ze hoog op mijn verlanglijstje stond. Wel moet ik nog altijd bekennen dat ik haar vorige boek nog altijd niet gelezen heb. De cover is enorm uitnodigend en ademt op en top een feelgood gevoel uit. De lila cover met een illustratie van Parijs en de typografie die hier precies op aansluit maken het totaalbeeld erg aantrekkelijk. Ik heb dan ook hoge verwachtingen en ik kan niet wachten om te beginnen aan het boek.

 

Het verhaal:

Drie jonge vrouwen gaan op zoek naar wie ze echt zijn in Parijs, de stad van de liefde.

We volgen de 31-jarige boeknerd Chloe die zonder haar verloofde Peter naar Parijs vertrekt. Eindelijk laat ze een lang gekoesterde droom tot leven komen en kan ze ervaren waar haar geliefde schrijver Hemingway leefde. Ze heeft de hele reis van te voren uitgestippeld, maar de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume brengt hier verandering in. Wanneer dan ook nog ineens Peter en haar moeder opduiken komt ze voor een moeilijke beslissing te staan.

Gelukkig heeft ze steun aan haar nieuwe vriendinnen Sofia en Lizzy. Sofia, een New Yorkse heeft in Montmartre een delicatessewinkel en heeft een grote liefde voor bakken. Zij worstelt met haar verleden, waardoor haar nieuwe bestaan op losse schroeven komt te staan. Dan is er nog de bloedmooie Lizzy uit San Francisco die naar Parijs is gekomen om een wereldberoemde muze te worden. Helaas blijkt dit toch wat moeilijker dan gedacht. In Parijs gaan deze drie vrouwen op zoektocht naar zichzelf, liefde en vriendschap.

 

Mijn ervaring:

Door het heerlijke begin van Chloe die in Parijs aankomt en haar zoektocht begint, wordt je als lezer gemakkelijk meegevoerd het verhaal en het betoverende Parijs in. De schrijfstijl van Mirjam Mieserius is op en top feel good, ze schrijft vlot, krachtig en vol gevoel. Daarnaast is aan een nodige dosis humor ook geen gebrek, iets wat ik enorm kan waarderen.


Niet enkel het karakter Cloe, maar ook de karakters Lizzy en Sofia heeft Mirjam Mieserius prachtig tot bloei laten komen in het verhaal. Tussen de wisselingen van deze drie karakters, die per hoofdstuk wisselen, krijg je een enorm mooi beeld van deze drie enorm verschillende karakters ook in gedachten en gevoelens. Al weet Mirjam Mieserius tijdens het verhaal de spanning ook zo op te bouwen dat je nog altijd niet weet wat er nu precies in het verleden gebeurd is. Hierdoor weet ze naast de super leuke verhaallijn ook een bepaald verlangen/nieuwsgierigheid in je als lezer op te roepen, waardoor je het boek moeilijk weg kan leggen.


Wat dit boek bijzonder maakt is dat je eigenlijk drie verschillende verhaallijnen volgt die pas later hun wegen kruisen. Doordat deze drie vrouwen hele andere dingen meemaken en ervaren zijn de verhaallijnen niet moeilijk uit elkaar te houden en zorgt het er juist voor dat het verhaal zo wat extra's heeft. Ook de drie verschillende verhaallijnen weet Mirjam Mieserius zo te laten verlopen dat ze vol onverwachte wendingen zitten. Doordat mijn nieuwsgierigheid zo groot was geworden tijdens de verhaallijn was het plot echt een knaller. Het prachtige epiloog wat daarna nog volgde zorgde dat het een verhaal werd met een strikje eromheen.


Wat een geweldige feelgood heeft Mirjam Mieserius weten neer te zetten. Naast de geweldige verhaallijn, de drie bijzondere karakters is ook de liefde voor Parijs door het hele verhaal bijna tastbaar. Ik heb dan ook van het begin tot het einde genoten van het prachtige verhaal. Deze feelgood is absoluut een perfecte (zomer) tip, die zeker niet mag ontbreken.

Ik kijk dan ook nu al uit naar de volgende twee delen van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page