top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Betty - Het magnoliahof 3 – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Na deel 1 en 2, op naar deel 3!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789047206309 | 12 oktober 2022 Speelduur: 04:00:00 minuten | Voorlezer: Susan Muskee | Uitgeverij Loft Books | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Na het heerlijke eerste deel van Donna en het tweede deel van Juna, kijk ik enorm uit na het verhaal van Betty. In het verhaal van Juna, werd Betty al wat meer naar voren geschoven. Dit maakt dat ik extra veel zin heb om het verhaal van Betty te gaan ontdekken. Ik hoop wederom een heerlijk verhaal waarvan je echt geniet.

 

Het verhaal:

Een feelgood serie over vier ondernemers met een zaak aan pittoresk plein. Dit deel gaat over de deftige bijna 65-jarige Betty. In haar Bad Boetiek zijn de heerlijkste en fijnste badproducten te vinden van bruisballen, oliën en scrubs. Nu Betty de 65 nadert, denkt ze aan haar pensioen plannen en de verdere dromen en wensen van haar leven. Ze besluit te gaan stoppen met de winkel en samen met haar nieuwe vriend op reis te gaan. Maar hoe neem je afscheid van je ziel en zaligheid? Hoe ga je om met een nieuwe liefde in je leven? Gelukkig heeft ze altijd steun van de andere ondernemers en vrienden van het Magnoliahof.

 

Mijn ervaring:

Wat een geweldig, leuk en sprankelend verhaal is ook dit derde deel van Betty weer. Het is zo tof dat Susan Muskee de boeken zelf heeft ingesproken. Hierdoor hoor je het verhaal met klemtoon en intonatie ook precies, zoals ze bedacht had. Ze schrijft heerlijk, levendig, luchtig en lekker vlot.


Betty is een unieke en fantastische persoonlijkheid. Deze fitte en authentieke 65-jarige is onwijs leuk en goed neergezet. Daarbij is het na de 40-jaar jongere Juna een leuke afwisseling. Het is leuk, dat ze een vrouw met wijsheid is en daarbij nog erg fit, actief en levendig is. Zeker nu haar nieuwe en echte liefde in haar leven is. Het is mijn favoriete personage van de serie geworden. Daarbij maakt ze tijdens dit verhaal een ongelofelijk mooie groei door.


De verhaallijn is leuk, sprankelend en een verhaal waar je intens van geniet. Het verhaal neemt enorm leuke wendingen wat je als luisteraar echt geboeid houdt. Daarbij geeft het plot echt de kers op de taart. Het is onwijs leuk, hoe Betty's levensmotto; Het leven moet je vieren echt als leidraad voor de verhaallijn gebruikt is.


Betty, het derde deel van het Magnoliahof is mijn nieuwe favoriet in deze heerlijke, mooie en luchtige feelgood serie. Betty is een prachtig personage wat enorm mooi evolueert gedurende het verhaal, daarbij vormt haar levensmotto "Het leven moet je vieren" een prachtige rode draad in deze verhaallijn. Een dikke aanrader. Nu op naar deel vier.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page