top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bijzondere buren – Gaby Rasters

Uitgeverij VBK Lab en Nextreads super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | E-book | 9789032520533 | 02 april 2024 | 186 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij VBK Lab | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik al veel boeken gelezen van Gaby Rasters en kan ik wel zeggen dat ik fan ben van deze Nederlandse schrijfster. Daarom heb ik heb er alle vertrouwen in dat dit weer een onwijs leuk verhaal en leuke serie gaat worden. Vooral omdat ik er al iets meer over weet én daarbij mijn illustratie van de Straat van Kaat in het binnenwerk te bewonderen is.

 

Het verhaal:

Oma Betty vraagt Kaat of zij een tijdje voor haar buurtwinkel en op haar huis wil passen, zodat ze zelf een reis kan gaan maken. Kaat is wel toe na alles aan een sabbatical. Ze hoopt met deze tijd uit te kunnen vinden wat ze echt wil met haar leven en welke beslissingen ze hiervoor moet nemen. Haar vader heeft haar aangeboden het advocatenkantoor over te nemen, maar hier heeft ze zelf sterke twijfels over. Daarbij is haar verloving net verbroken en heeft ze tijd nodig om te helen. Beste vriendin Minke ziet haar kans schoon en besluit Kaat te komen helpen. Samen maken ze kennis met de mensen in de straat: het zijn stuk voor stuk erg bijzondere mensen met allemaal een eigen verhaal en eigenaardigheden. Kaat bouwt vooral met Amir, een dokter afkomstig uit Syrië, een bijzondere band op. Kan de liefde bloeien, ondanks alle obstakels, hobbels en verschillen?

 

Mijn ervaring:

Wat een geweldig, fijn, leuk en mooi en diepgaand eerste deel. Dit belooft nog wat van de vervolgdelen, want na het lezen van dit deel zijn mijn verwachtingen voor de volgende twee torenhoog.


Gaby Rasters heeft zo'n levendige, vlotte en heerlijke schrijfstijl dat je je helemaal in de Straat van Kaat waant. Bij de meest unieke, bijzondere en uiteenlopende personages. We lezen het verhaal door de ogen van Kaat. Gaby Rasters begint het verhaal door het personage Kaat goed neer te zetten. Ze weet de heftige relatiebreuk en haar twijfel over haar baan en leven goed in kaart te brengen. Kaat sluit ik daarom ook direct in mijn hart, wat een bijzonder, warm en liefdevol personage. Ook Minke, haar beste vriendin, is ontzettend leuk. De bewoners in de straat zijn nieuw voor Kaat, waardoor ze op heel natuurlijke wijze geïntroduceerd. Daarbij zijn het stuk voor stuk realistische, unieke en compleet verschillende personages met diepgang en een bijzonder verhaal.


Het verhaal kent een heerlijke opbouw en gedurende het verhaal bouw je echt een band op met de verschillende buren en personages in de Straat van Kaat. Het is echt een verhaal waarin je opgaat en er zitten zoveel ontroerende, mooie, heftige, aangrijpende en kippenvel momenten in dit verhaal dat ik niets anders kan zeggen.. wauw! Het verhaal sluit fijn af, maar geeft direct een opening naar deel twee. 


Bijzondere buren is een onwijs leuke en absolute must-read! Het is het eerste deel van een nieuwe feelgood serie van Gaby Rasters. Met haar vlotte en levendige schrijfstijl ga je helemaal op in deze bijzondere straat. Het verhaal kent ontzettend realistische, bijzondere, unieke en intrigerende personages met allemaal een eigen verhaal en eigenaardigheden. Ondanks dat het een feelgood is, zit er bijzonder veel diepgang in de serie. Dit maakt het echt een geweldige serie. Zonder twijfel een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page