top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bikini's & kites – Anja Janssen

Een heerlijke zomerse feelgood kan natuurlijk niet missen in deze tijd van het jaar!

Nederlands | Paperback | 9789020550092 | 05 juli 2022 | 272 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €15,00


Voor het lezen:

In deze tijd van het jaar, is het heerlijk om zomerse feelgood verhalen tussendoor te lezen. Deze lag al vanaf vorig jaar te wachten om gelezen te worden. Hoogste tijd dus om me hieraan te gaan wagen. Het is het eerste boek dat ik van Anja Janssen ga lezen, maar door de onwijs vrolijke en kleurrijke illustratieve cover, die een feelgood gevoel oproept, heb ik hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Bo is 24 jaar en runt op het strand van Domburg een hippe bikini shop, waarin ze haar eigen ontworpen bikini's verkoopt. Wanneer Lars met zijn nichtje Sanne een bezoekje brengt aan haar winkel is ze gelijk gecharmeerd van deze enorm aantrekkelijke kitesurfer. Al snel blijkt dat Lars samen met zijn broer Harm de eigenaar is van de kitesurfschool naast haar winkel. Bo heeft hierdoor moeite om haar vergunning voor haar bikinishop te behouden. Daarbij botsen de bohemian levensstijl en de zakelijke aanpak van Lars en Harm compleet. Zal de liefde toch een kans van slagen hebben tussen die twee?

 

Mijn ervaring:

Het is zonder meer een heerlijke, mooie en zomerse feelgood die helemaal past bij deze tijd van het jaar. Anja Janssen heeft absoluut de schrijfstijl van een feelgood schrijfster, ze schrijft vlot, luchtig en levendig, waardoor het verhaal fijn en prettig wegleest, waardoor je er als lezer ook helemaal in op kan gaan.


Het verhaal heeft een heerlijke, leuke, eigentijdse en zomerse verhaallijn, waardoor je gemakkelijk wordt meegenomen in het verhaal van Bo. De personages zijn leuk en goed weggezet en vormen een bont gezelschap. Dit zorgt ervoor dat het verhaal direct erg realistisch aanvoelt. Daarbij laat de naïeve en soms wat onhandige Bo je enorm vaak lachen. Het is absoluut een heerlijke feelgood die veel leuke en onverwachte wendingen kent, heerlijke ups en downs heeft en boordevol humor zit. Er zitten wel wat heftige gebeurtenissen in het verhaal, maar door de luchtige schrijfstijl en de nodige humor blijft het verhaal prettig en fijn om te lezen. Het verhaal was eigenlijk zo mooi en leuk dat ik veel te snel het boek alweer uit heb. Maar, ik heb wel het verhaal met een lach op mijn gezicht en een tevreden zucht dichtgeslagen.


Bikini's & Kites is een heerlijke, leuke en zomerse feelgood. Het eigentijdse verhaal is heerlijk vlot en luchtig geschreven en bevat een flinke dosis humor. Het is een verhaal om heerlijk bij weg te dromen. Het enige nadeel, het was echt veel te snel uit. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Anja Janssen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page