top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Billy en het reuzenavontuur - Jamie Oliver

Alleen al door de spannende en uitnodigende cover, wist ik dat ik dit boek absoluut moest lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789043929523 | 29 augustus 2023 | 352 pagina's Uitgeverij Kosmos | Prijs €21,95


Voor het lezen:

Door alleen al de spannende, aantrekkelijke en actievolle cover werd mijn aandacht tot dit boek getrokken. De zilveren titel spat er ook mooi uit. Op de cover zien we een prachtige illustratie van vier kinderen op hun fiets in een bos, omringd door elfjes. Ik verwacht een spannend, fantasierijk en leuk avontuur.

 

Het verhaal:

Billy en zijn drie beste vrienden Anna, Mo en Gijs horen geruchten over vreemde gebeurtenissen die in het Woud van de Watervallen hebben plaatsgevonden. Deze plek is alleen voor de vier kinderen verboden gebied. Wat er achter de muur is gebeurd is een groot mysterie. Op een dag ontdekken de vier vrienden een geheime ingang naar het bos. Al snel blijkt dat het mysterieuze bos bruist van de magie en er verschuilen zich allerlei vreemde wezens. Een groep Sprankels vraagt om hulp en hierdoor raken de vier kinderen verzeild in een spannend en gevaarlijk avontuur.

 

Mijn ervaring:

Niet alleen de buitenzijde is op prachtige wijze geïllustreerd, ook gedurende het verhaal volgen op bijna elke bladzijde prachtige illustraties van Mónica Armino die het leuke en spannende verhaal nog meer tot leven brengen. Het verhaal is ook enorm vlot, levendig en op positieve wijze geschreven. Het verhaal heeft daarbij een vrij hoog tempo, wat de spanning en het avontuur verhoogt.


Het verhaal is geschreven vanuit Billy, een enigszins onzekere jongen waarbij de school hem moeilijk af gaat. Toch heeft hij grote steun van zijn ouders die ondanks alles trots op hem zijn. Daarbij heeft hij drie geweldige vrienden: Anna, Mo en Gijs. Alle personages hebben duidelijke karaktertrekken en zijn uitgesproken persoonlijkheden waardoor ze goed te onderscheiden zijn. Daarnaast zijn het ook heel realistische personages, waarin de jonge lezertjes zich ongetwijfeld zullen herkennen.


Het verhaal is een verhaal in een verhaal. De vader Billy vertelt zijn kinderen Jesse en Fleur de verhalen over Billy en zijn vrienden. Dan switcht het verhaal naar het perspectief van Billy, van waaruit het spannende en mysterieuze avontuur van start gaat. Jamie Oliver heeft ook met de woordkeuze en zinsopbouw goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes en daarbij zou het ook een dyslexievriendelijk verhaal zijn. Het is voor de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Het is een erg leuk, positief en actievol verhaal. Een extra leuk element is dat Jamie Oliver in het jeugdverhaal zijn liefde voor eten terug laat komen en ook achterin de recepten uit het verhaal bijgevoegd om zelf te gaan koken. Ook weet hij thema's als dierenwelzijn, milieu en gezond eten op speelse wijze in het verhaal te verwerken.


Billy en het reuzenavontuur is een enorm leuk, spannend en magisch avontuur. Ik weet zeker dat jeugdige lezers van 6-9 jaar zich erg in Billy en zijn drie vrienden zullen herkennen. Het is heel vlot, actievol en levendig geschreven en het is een erg leuk en positief verhaal. Daarbij weet Jamie Oliver ook zijn liefde voor eten (+ recepten hiervan) op een leuke wijze in het avontuur terug te laten komen. Een hele leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page