top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bioscoop aan zee 1- Brief Encounter – Holly Hepburn

Ik kreeg van A.W. Bruna de kans het eerste deel van deze 4-delige feelgood e-only serie te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789044935288 | 23 februari 2023 | 112 pagina's | Adobe ePub A.W. Bruna Uitgevers | Prijs 1,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van deze feelgood serie, bij A.W. Bruna, wist ik gelijk dat ik deze serie gewoon moest lezen. De serie heeft een hele uitnodigende cover-serie die absoluut een feelgood gevoel uitstralen. Ik heb nog niet eerder wat gelezen van Holly Hepburn, dus ik ben erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal: Gina besluit voor een aantal maanden terug te verhuizen naar Cornwall waar haar grootouders een ijssalon runnen en haar grootvader wel wat hulp kan gebruiken na een ongelukkige val. Eenmaal terug in Cornwall, komt Gina tot de ontdekking hoe erg ze deze plek gemist heeft. De lokale bioscoop is een van haar grootste jeugdherinneringen, maar deze heeft zijn glorie ver vergaan. Ze besluit het filmhuis te herstellen. Ben, de plaatselijke restaurateur en met wie ze een verleden deelt, besluit haar te helpen. Oude gevoelens komen weer naar boven. Dan blijkt dat de toekomst van de bioscoop wordt bedreigd door een vastgoedontwikkelaar. Gina en Ben besluiten dat er meer moet gebeuren dat een likje verf om de bioscoop te redden.

 

Conclusie:

Het verhaal leest zo heerlijk en gemakkelijk weg dat je al snel compleet in deze heerlijke feelgood zit. Het verhaal begint met de terugkeer van Gina in Cornwall, waardoor je ook langzaam kennis maakt met alle personages in Cornwall. Hierdoor bouwt het verhaal zich geleidelijk op en leer je de personages goed kennen.


Gina is goed neergezet als zelfstandige en vastberaden vrouw die een duidelijk doel voor ogen heeft. Naast de heerlijke romance die opbloeit is het ook sterk dat het familieverhaal van de ijssalon van de grootouders van Gina wordt besproken als dat je meer leert over het plaatsje Cornwall en de bioscoop aan zee die voor Gina belangrijk is. Het verhaal neemt leuke wendingen en kent een goed plot die daarnaast ook gelijk een opening geeft naar het vervolg en het tweede deel van de serie. Helaas is het eerste deel voordat je het weet uit.


Dit heerlijke eerste deel van een vierdelige feelgood e-only serie is absoluut een onwijs leuke aanrader. Het is zo'n boek waar je jezelf heerlijk in verliest en al weer uit hebt voordat je er erg in hebt. Het deel is afgerond, maar geeft gelijk een opzetje voor het tweede deel. Dat ik natuurlijk moet en zal gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page