top of page

Bittersweet – Sandra J. Paul

Na de eerste twee delen, wilde ik natuurlijk ook weten hoe de serie zou eindigen. Ik kreeg het boek als recensie-exemplaar, dank je wel Books & Butterflies.

Nederlands | E-pub | 9789464661194 | 17 juli 2022 | 47 pagina's | Uitgeverij Books & Butterflies | Prijs €


Voor het lezen:

Na de eerste twee delen, wilde ik dan ook enorm graag weten hoe deze kortverhalen serie zou eindigen. De cover sluit perfect aan op de andere delen van deze serie. Op alle 3 de covers in een gefotografeerd beeld van snoep te zien met een felle en aanwezige achtergrondkleur. Het derde deel heeft een roze cover, ditmaal met macarons. De typografie van de titel en schrijfster zijn hetzelfde als op de vorige delen. De covers van deze kortverhalen serie is enorm aantrekkelijk. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal van Lisa en Daniel eindigt.

 

Het verhaal:

Het is eindelijk zo ver, Lisa en Daniel gaan officieel samenwonen. Lisa verbleef de laatste tijd al bij Mathilde en Daniel, maar nu heeft ze haar eigen plekje vaarwel gezegd en is het tijd voor de grote stap. Hun relatie lijkt alleen maar te groeien nu ze allebei hun eigen weg in het leven zoeken. Daniel verzuipt zich ondertussen wel in zijn werk. Hij is constant aan het werk. Dan krijgt hij ook nog eens een interessante aanbieding die bijna niet te weigeren is. Er is alleen één nadeel, die aanbieding kan zijn hele wereld op zijn kop zetten. Lisa en Daniel moeten daarvoor een hoop van hun oude leven achter zich laten. En dan is er nog tante Mathilde, die met de dag verder achteruit gaat. Wat moet er straks met alle katten gebeuren als zij er niet meer is? Komt het allemaal goed?

 

Mijn ervaring:

Let op: lees wel eerst deel 1 en 2 van deze serie.


Het verhaal sluit perfect aan op de eerdere delen. Gelukkig is het ook pas korte tijd geleden dat ik voorgaande delen las, waardoor ik weer gemakkelijk in het verhaal zit. De relatie van Lisa en Daniel groeit naarmate de kortverhalen serie vordert. Wel blijven de emoties, ondanks de heftige gebeurtenissen voor mij nu wat meer op de achtergrond en ging het meer om de gebeurtenissen en de beslissingen die gemaakt werden.


De schrijfstijl van Sandra is vlot en levendig, waardoor het verhaal zonder twijfel heerlijk weg leest. Ook ditmaal zitten er in het kortverhaal veel gebeurtenissen en wendingen én is het eveneens een mooie afsluiter van de driedelige serie. Wel was het, en ja het is een kortverhaal, wel weer te kort voor mijn gevoel.


Ondanks dat dit het einde is van de serie, laat Sandra je wel met positief nieuws achter. Aanvullend op deze serie, komt in het najaar van 2022 Het kattenhuis uit. Deze serie gaat over het gezin van de zus van Lisa; Leon en Manon, hun kinderen, de katten en de honden.


Voor iedereen die van feelgood en kortverhalen houdt, deze serie is zeker een leuke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page