top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Black-out – Lara Reims

Na het beluisteren van Remí 1.0 wilde ik natuurlijk onwijs graag weten hoe het avontuur verder zou gaan. Op naar deel 2 van het luisterboek!

Nederlands | Luisterboek | 9789462553880 | 5 januari 2021 | 9 uur 33 minuten | verteller: Stijn Westenend | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Upgrade, ofwel Remí 1.0 was zo in de smaak gevallen dat ik gelijk door wilde met het tweede luisterboek in deze serie. De cover van deel 2 sluit goed aan op het eerste deel en het is overduidelijk te zien dat deze serie in covers bij elkaar hoort. Nu zien we een silhouet van een zittende jongen die kijkt naar een ruimteschip. Mijn verwachtingen zijn na deel 1 hoog gespannen. Weet Lara de spannende verhaallijn voort te zetten?

 

Het verhaal:

Black-out is het tweede deel van de Remí serie van Lara Reims. Wat doe jij als het leven van je vriend op het spel staat? Jerome is verdwenen en Remí en Emma maken zich grote zorgen. Het lijkt een groot raadsel, alle sporen lopen dood. Zeker als je nog meer geheimen ontdekt. Remí geeft niet op en blijft zoeken naar antwoorden. Antwoorden op zijn eigen verleden maar ook naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer, totdat hij hulp krijgt uit onverwachte hoek. Hij ontdekt meer over zijn waarheid en als hij dan ook nog een spoor van Jerome blijkt te vinden, krijgt hij weer hoop. Helaas is dat maar voor even.

 

Mijn ervaring:

Het tweede deel van de Remí serie sluit naadloos aan op het eerste deel. Doordat ik nog geen één minuut geleden deel 1 beluisterde, ging ik moeiteloos door in het tweede verhaal. Het verhaal is ingesproken door Stijn Westenend, net als in deel 1 het geval was. Hij heeft een enorm prettige vertelstem en spreektempo. Ook ditmaal weet Lara Reims een originele en indrukwekkende verhaallijn neer te zetten. Ik vind het bijzonder hoe ze in het tweede deel Remí langzaam laat evolueren van een kind naar een puber. Je ziet zijn gedrag en gedachtegang veranderen. Daarnaast heeft ze enorm goed zijn gedachten en emoties neer weten te zetten die hij voelt over het verlies van zijn verdwenen vriend maar ook alle angst, onzekerheid en verdriet over zijn verleden. Ook zijn band met Emma lijkt langzaamaan te veranderen. Het verhaal neemt ook ditmaal weer veel onverwachte wendingen, waardoor het verhaal constant spannend en interessant blijft. Zeker de opbouw naar het plot. Zal het Remí en Emma lukken om Jerome te vinden en te redden. Ik moet zeggen dat ik het plot absoluut niet verwacht had en dat het me wist te schokken. Het tweede deel van deze young adult is weer ongelofelijk origineel, spannend en verrassend. Ik heb met enorm veel plezier naar dit toekomstverhaal lopen luisteren. Ik kon er geen genoeg van krijgen en gelukkig hoeft dat ook niet, want er wacht nog een derde deel van deze serie! Deze serie is absoluut een aanrader, wel moet je bij deze serie wel bij deel 1 (Upgrade) beginnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page