top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Blackwater - De overstroming – Michael McDowell

Ik kreeg van Xander uitgevers een recensie-exemplaar van het eerste deel van deze veelbelovende serie. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401621250 | 16 januari 2024 | Xander Uitgevers | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Ik heb nog geen idee wat ik van deze serie en/of schrijver mag en kan verwachten. Aangezien Michael McDowell meerdere boeken heeft geschreven en is neergezet door Stephen King als een van de beste Amerikaanse paperback schrijvers heb ik wel hoge verwachtingen van deze nieuwe serie. De cover is veelbelovend. We zien een duister en mysterieus beeld, van een water, een verlaten bootje en een stad in rood-blauwe tinten.

 

Het verhaal:

In deel 1, De overstroming, brengt een watersnoodramp een mysterieuze vreemdeling naar het rustige houthakkers stadje in Alabama. Het is 1919, de Blackwater rivier zet het stadje Perdido onder water. De dorpsbewoners en de rijke familie Caskey, die eigenaar zijn van bossen en houtzagerijen, worden geconfronteerd met de krachten van de natuur. Een paar dagen na de overstroming verschijnt Elinor, een vrouw met een mysterieus verleden en een duister plan. Oscar, de zoon van Mary-Love valt voor deze vrouw, maar Mary-Love is vastbesloten haar zoon bij haar te houden. Zou dit haar lukken?

 

Mijn ervaring:

Michael McDowell heeft zonder twijfel een heel eigen en unieke manier van schrijven. Hij weet direct in het verhaal een hele eigen sfeer en gevoel neer te zetten, die iets mysterieus, geheimzinnigs en duister heeft. Daarbij schrijft hij erg vlot en krachtig, waardoor er een heerlijk tempo in het verhaal zit en het verhaal fijn en gemakkelijk leest.


Het verhaal is geschreven vanuit het alwetende vertelperspectief dat het verhaal vanuit meerdere punten bekijkt. Zo krijg je van alle gebeurtenissen en de situatie in Perdido wat mee en krijg je echt een overall beeld. Voor het grootste gedeelte volgen we Oscar en Elinor, maar omdat niet vanuit het personage geschreven wordt, weet je niet wat er precies in hen omgaat en wat ze werkelijk denken en vinden. Dit geeft het verhaal ook iets geheimzinnigs en onheilspellends.


Het verhaal heeft een originele, mysterieuze en spannende verhaallijn. Het verhaal heeft ontzettend verrassende wendingen en gebeurtenissen. Het verhaal is echt met geen ander verhaal dat ik ken te vergelijken en is echt uniek. Ondanks dat het verhaal afgerond wordt voor deel één, blijven heel veel dingen ook onbeantwoord. Ergens vind ik dit jammer, maar het nodigt ook zeker uit om de volgende delen te gaan lezen.


Blackwater - De overstroming is het eerste deel van een nieuwe thrillerserie van Michael McDowell. Deze schrijver heeft een heel eigen en unieke manier van schrijven. Hij weet direct een sfeer en gevoel aan het verhaal te geven en schrijft erg vlot en krachtig. Door het alwetende vertelperspectief krijg je een goed totaalbeeld van de gebeurtenissen en bizarre wendingen die zich voordoen in Perdido. Het is een origineel, uniek en bijzonder verhaal, wel blijven veel vragen aan het einde van het verhaal onbeantwoord. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page