top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bloedmais – Erik Jan Tillema

Ik kreeg van Uitgeverij Clavis young adult de kans dit veelbelovende boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789044853308 | 29 maart 2024 | 520 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult| Prijs €26,95


Voor het lezen:

Ik heb inmiddels meerdere boeken van Erik Jan Tillema gelezen en stuk voor stuk weten zijn boeken me te boeien, intrigeren en te fascineren. De manier hoe hij op levendige wijze spanning, horror en sfeer in het verhaal weet te brengen is erg sterk. Hierdoor heb ik erg hoge verwachtingen van zijn nieuwe boek Bloedmais. En het is niet zomaar een boek, het is een dikke pil met maar liefst 520 pagina's. Op de cover zien we een maisveld met in de verte een boerderij. Op het veld is op creatieve wijze de titel geplaatst.

 

Het verhaal:

Daisy en James verhuizen met hun ouders van de drukke stad naar het dorp Nederkarspel. Het dorp wordt omringd door metershoge mais. Het dorp is erg ouderwets en al snel ontdekt de familie dat ze er wel hele eeuwenoude gebruiken op na houden. Ze zijn niet langer veilig. Hoe overleef je in een dorp met zoveel duistere en lugubere geheimen?

 

Mijn ervaring:

Erik Jan Tillema heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Daarbij weet hij direct vanaf het begin een sfeer/stemming in het verhaal te brengen die hij gedurende het verhaal vasthoudt en zelf laat toenemen. Hij weet perfect op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en vertragen of je juist in het ongewisse te houden of met een cliffhanger te komen. Hierdoor is het boek dan ook zonder twijfel een pageturner.


We volgen Daisy en James. Broer en zus die verhuizen van de grote stad naar het kleine dorpje Nederkarspel. Beide personages zijn goed uitgediept en neergezet, met name Daisy. In dit personage kon ik bijzonder gemakkelijk meegaan in de verhaallijn. Het zijn twee jonge tieners en daarbij is goed te merken dat Erik Jan Tillema zich goed in de doelgroep heeft verplaatst. Tussendoor wisselt het verhaal nog naar de familie Flintbroer. Zij werken samen met de predikant en de dominee houden er ouderwetse gebruiken op na. Door deze wisseling weet Erik Jan Tillema erg goed de spanning op te bouwen.


Het is zonder twijfel een razend spannende, ijzersterke en erg originele verhaallijn. Het verhaal had me binnen een hoofdstuk al te pakken. Erik Jan Tillema weet het verhaal zo filmisch te beschrijven. Er zitten zoveel sfeer, spanning en cliffhangers in het verhaal dat het boek wegleggen onmogelijk is. Door de horrorelementen krijgt het boek wendingen en gebeurtenissen, waardoor je als lezer echt verrast wordt. Ofwel het is een super spannend boek dat gewoon grandioos goed is.


Bloedmais is een razend spannende, originele en sterke pageturner. Het is filmisch geschreven en het verhaal wist me direct te pakken. Direct vanaf het begin weet Erik Jan Tillema er een sfeer en stemming in te brengen die hij goed weet vast te houden. De personages zijn sterk neergezet en het boek zit vol cliffhangers, verrassingen en ijzersterke elementen dat je het boek in één keer moet uitlezen. Hou je van spannende boeken met wat horrorelementen, dan is dit boek echt een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page