top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bloem 2 – Kevin Panetta

Nadat ik met veel plezier de graphic novel Bloem 1 van Dutch Venture Publishing las, wilde ik natuurlijk ook deel 2 lezen. Ik was ook nog een van de gelukkigen die mocht deel nemen aan de blogtour, dank je wel!

Nederlands | Paperback | -- | Druk: 1 | juni 2022 | 180 pagina's | Dutch Venture Publishing| Prijs €14,95


Voor het lezen:

Deel 1 van deze graphic novel, en tevens mijn eerste kennismaking met graphic novels, was me zo goed bevallen dat ik sta te springen om deel 2 van deze serie te lezen. Deze LGBTIQ+ novel wist enorme indruk op me te maken. Terwijl deel 1 een lichte cover had, heeft het tweede deel een donker turqouise cover, toch sluiten de twee covers perfect op elkaar aan. Ik kan dan ook niet wachten hoe het verhaal van Ari en Hector gaat eindigen.

 

Het verhaal:

Zal de liefde tussen Ari en Hector verder uitbloeien?

Hector werkt bij de ouders van Ari en Ari in de bakkerij. De twee zijn inmiddels goede vrienden geworden. Maar er lijkt meer op te bloeien tussen de twee. Durven ze hun vriendschap naar een hoger niveau te tillen en elkaar hun ware gevoelens te tonen?

Dan gebeurt er een ongeluk in de bakkerij en weten zowel Ari als Hector niet meer hoe dat het nu nog verder moet. Er ontstaat een breuk. Zal dit nog goed komen?

 

Mijn ervaring:

Ook in dit tweede deel is het artwork werkelijk fantastisch. In de tekeningen zitten veel kleine en bijzondere details, die er voor zorgen dat je met veel plezier en aandacht van deze graphic novel geniet. De illustraties zijn gemaakt door Savanna Ganucheau die enorm goed emoties en diepgang in haar illustraties weet te brengen. Ook de variatie van inzoomen, overall tekeningen en uitdrukkingen maken het lezen van deze graphic novel echt een feest. Ditmaal zoomt het verhaal veel meer in op de struggles en emoties die Arie ervaart. Kevin Panetta heeft dit op een hele goede en mooie manier in beeld weten te brengen.


De verhaallijn sluit naadloos aan op het eerste deel, waardoor je gelijk weer helemaal in het verhaal zit. Er zit echt passie van Kevin en Savanna in het verhaal en de tekeningen, waardoor het verhaal enorm goed tot zijn recht komt.

Hij weet in dit tweede deel vooral het karakter Ari enorm mooi te laten groeien en een ontwikkeling door te laten maken. Dit zorgt er zeker voor dat ik het verhaal nog meer kan waarderen.

Ook de liefde voor bakkunsten komt in dit tweede deel weer helemaal tot uiting. Ik vind het erg leuk hoe dat in het verhaal is verwerkt en in beeld is gebracht.


Ik verwachte al veel van dit tweede deel, maar toch heeft het tweede deel mijn verwachtingen overtroffen. Door de sterke groei van het personage Ari en de diepgang van emoties en persoonlijke ontwikkeling die Kevin en Savanna in deze graphic novel in beeld hebben weten te brengen, zorgde ervoor dat ik dit deel nog beter vond dan deel 1. Hierdoor kan ik alleen maar concluderen, deze graphic novel-serie is absoluut een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page