top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bloem – Kevin Panetta

Ik lees zelden graphic novels, maar wanneer ik van Dutch Venture Publishing mee mocht doen aan de blogtour van deze veelbelovende graphic novel kon ik niet anders dan ja zeggen.

Nederlands | Paperback | 9789493265189 | Druk: 1 | juni 2022 | 180 pagina's | Dutch Venture Publishing| Prijs €14,95


Voor het lezen:

Voor mij gaat deze graphic novel een nieuwe ontdekking worden. Ik lees wel iedere week strips en veel boeken, maar graphic novels zelden. Toch met de aankondiging van deze graphic novel maakte mijn hart zo'n sprongetje dat ik gelijk de kans hier aan wilde wagen. Een LGBTIQ+ novel met een prachtige uitnodigende cover. Daarnaast is er al enige tijd een Engelse versie van deze graphic novel die hoge recensies krijgt. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van dit boek.

 

Het verhaal:

Ari Kyrkos werkt in de bakkerij bij zijn vader. Als kleine jongen vond hij dit heerlijk, maar inmiddels heeft hij grotere dromen. Hij wil naar de grote stad om bekend te worden en naam te maken met zijn muziek. Om deze droom te laten slagen zoekt hij voor in de bakkerij iemand die hem kan vervangen. Tijdens de sollicitatiegesprekken leert hij Hector kennen. Hector heeft een enorme liefde voor bakken, staat relaxed in het leven en is enorm knap. Terwijl ze samen hard in de bakkerij werken lijkt er langzaam iets tussen de twee op te bloeien... als Ari het maar niet verpest.

 

Mijn ervaring:

Om bij het begin te beginnen, het artwork is werkelijk fantastisch. In de tekeningen zitten soms zoveel mooie en subtiele details verwerkt. Ik hou ervan. De illustratie stijl van Savanna Ganucheau is echt eigen en spreekt mij persoonlijk enorm aan. Daarnaast weet ze precies op de juiste momenten in te zoomen op details, uitdrukkingen en emoties. Door deze afwisseling en natuurlijk het enorm sterke en goede verhaal van Kevin Panetta wordt het verhaal enorm levendig.


De verhaallijn is enorm goed en sterk opgezet, zonder twijfel wordt ik meegesleurd in de graphic novel en ben ik er compleet in verloren. Je merkt dat Kevin Panetta en Savanna Ganucheau een enorme goede samenwerking hebben gehad en met passie aan het verhaal gewerkt hebben, want ze weten elkaar enorm te versterken. Met precies genoeg woorden met de juiste beelden en details maken dat je er compleet in opgaat, de beelden gaan perfect in elkaar over.


Het is mooi om te zien dat de karakters in het verhaal toch allemaal een eigen persoonlijkheid en gevoel hebben gekregen. Vooral de twee hoofdkarakters Ari en Hector zijn ook in hun emotie en gevoel enorm goed uitgewerkt. Dat is zowel in beeld als tekst en vooral die combinatie maakt het echt sterk.


Wat erg leuk is, is dat je tijdens het lezen van deze graphic novel ook wat leert over bakken. Het vlechten van brood en het bereiden van muffins.


Deze graphic novel heeft dan ook mijn verwachtingen overtroffen en ik heb er enorm van genoten. Er is alleen 1 nadeel, deze graphic novel heeft nog een tweede deel, maar die is nog niet verschenen. Ik sta dan ook te popelen om te gaan genieten van het tweede deel van deze geweldige graphic novel. Absoluut een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page