top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Boelies kerstplan – Mathilde Stein & Chuck Groenink

Ik zag dit prachtige boek in bibliotheek Eindhoven tussen de kerstboeken liggen. De cover sprong er voor mij zo uit, dat ik hij natuurlijk met me mee ging.

Nederlands | Hardcover | 9789047705055 | Druk: 1 | september 2012 | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat


Beschrijving:

Sinds biggetje Boelie verhuisd is naar het bos, lijkt het wel of de Kerstman hem helemaal is vergeten. Elk jaar opnieuw doet Boelie vreselijk zijn best om de Kerstman feestelijk welkom te heten... en elk jaar opnieuw vliegt de Kerstman hem zomaar voorbij. Dan besluit Boelie drastische maatregelen te nemen. Hij bedenkt een heel bijzonder kerstplan waardoor de Kerstman hem wel móét zien. En het werkt! Alleen... wat moet Boelie nu met een kapotte slee, vermiste pakjes en een Kerstman die helemaal van slag is? Eén ding is zeker: het wordt een Kerstmis om nooit te vergeten!

 

Voor het lezen:

De prachtige cover, heeft enorme aantrekkingskracht op mij. De illustratie en de titel van de cover zijn een geworden, wat echt prachtig is gedaan. We zien een biggetje die de letters Boelies kerstplan op een hoog plateau heeft getimmerd. Omringd door de nacht en onderaan een bos. Heel subtiel zie je bovenin in de lucht de kerstman op zijn slee en twee rendieren vliegen.

Dit belooft een prachtig kerstverhaal.


Conclusie:

Dit is echt een super leuk kinderverhaal. De illustraties die zijn gemaakt door Chuck Groenink. Hij heeft een hele eigen en authentieke manier van illustreren die me erg aanspreekt. Het is een vrij groot prentenboek. Hierdoor zijn de prenten ook lekker groot en kan je de illustraties goed bekijken. De kleuren van de illustraties hebben allemaal een warme uitstraling, waardoor het iets zachts en liefelijks krijgt. Er is een mooie afwisseling gemaakt van close-up en totaal beelden, waardoor je mee getrokken wordt in het verhaal en in de details. Het is een heel leuk en lief verhaaltje dat wordt vertelt en een heerlijk kerstgevoel uitademt.

Ik heb genoten van het leuke kerstverhaaltje.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page