top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Business or pleasure – Rachel Lynn Solomon

Zin in feelgood en LS Amsterdam bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789021042244 | 14 februari 2024 | 352 pagina's Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Helaas ben ik er nog altijd niet aan toegekomen om De Ex Talk van Rachel Lynn Solomon te lezen. Nu haar nieuwste boek verscheen, moest ik die gewoonweg direct lezen. Van Uitgeverij LS Amsterdam ontving ik zelfs een gesigneerd recensie-exemplaar. Super super super bedankt daarvoor. Na de lovende recensies die ik las van De ex talk heb ik ook erg hoge verwachtingen van dit nieuwe boek van haar. Ik kan niet wachten om ervan te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Chandler is een journalist die inmiddels al een paar ghostwriting klussen op haar naam heeft staan. Ze wordt gevraagd voor een nieuw ghostwriting project voor het schrijven van de memoires van clutacteur Finnegan Walsh. Dit zou een grote droom moeten zijn, maar voor Chandler is dit een grote nachtmerrie. Ze had namelijk met Finn de slechtste one night stand ooit. Toch wil ze zich niet laten kennen en neemt ze de klus aan, vastbesloten dat ze het professioneel kan houden. Toch biecht Chandler al vrij snel aan Finn op dat hun nacht samen niet zo geweldig was als hij dacht. Finn schaamt zich dood, maar is vastbesloten om te leren. Ze sluiten een deal. Overdag werken ze aan het boek, en 's avonds in de slaapkamer leert ze hem de kneepjes van het vak. Hierdoor groeien ze naar elkaar toe en vervaagt de grens tussen werk en privé. Is dit wel verstandig?

 

Mijn ervaring:

Rachel Lynn Solomon heeft een enorm levendige, sfeervolle en vlotte schrijfstijl die me direct weet te pakken, daarbij heeft haar schrijfstijl ook iets eigens en unieks en weet ze erg veel humor in het verhaal te stoppen. Hierdoor zit ik meerdere malen hardop te lachen om de uitspraken, taferelen en gebeurtenissen.


We lezen het verhaal van Chandler, die niet tevreden is met haar baan en droom die ze voor ogen had. Doordat het verhaal begint met haar ghostwriting boek die verschijnt en de ster waarover het gaat haar niet herkent, weet Rachel Lynn Solomon ervoor te zorgen dat je enorme empathie voelt voor Chandler en daarna gemakkelijk met haar mee in het verhaal gaat. De ontmoeting van Finn in haar leven is op een leuke en natuurlijke wijze gedaan en ze weet de spanning, vonken en magie die er gelijk tussen hen speelt echt voelbaar te maken.


Beide hoofdpersonages, maar ook de andere personages, zijn leuk, divers en uiteenlopend van karakter en stijl neergezet, waardoor het natuurlijk en realistisch aanvoelt. De verhaallijn is enorm leuk, origineel en soms wat over de top, wat de dingen net wat hilarischer en grappiger maakt. Rachel Lynn Solomon weet het verhaal goed in balans te brengen tussen steamy momenten, die prettig worden beschreven (niet te plastisch), het heerlijke en mooie verhaal van Chandler en Finn en de onwijs leuke humor. Ofwel het is een geweldig leuk boek, wat je gewoonweg moet gaan lezen.


Business or pleasure is een super leuke, grappige en mooie steamy romance. De personages zijn erg leuk en goed neergezet en het is erg levendig, vlot, krachtig en met veel gevoel en humor geschreven. Rachel Lynn Solomon zorgt in het boek voor een perfecte combinatie van steamy elementen, heel veel humor en een erg leuk en mooi verhaal. Ofwel een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page