top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Caraval – Stephanie Garber

Ik kreeg van Uitgeverij Rainbow deze prachtige pocketversie. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789041715043 | 12 september 2023 | 400 pagina's Uitgeverij Rainbow | Prijs €10,00


Voor het lezen:

Deze serie stond al enige tijd op mijn verlanglijst. Bij het zien van deze hernieuwde pocketversie van Uitgeverij Rainbow sprong mijn hart direct over. Wat een uitnodigende en mooie cover. Op de cover is een illustratie te zien van een circustent bij nacht. Daaromheen is in goudkleur een prachtig en magisch lijnenspel te zien. Ook de typografie is perfect op het beeld afgestemd. Het heeft een prachtige magische en avontuurlijke sfeer. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het eerste deel en ineens het debuut van Stephanie Garber. Scarlett Dragna en haar zus Donatella wonen op een klein eiland, waar ze leven onder de duim van hun gewelddadige vader. Scarlett heeft al jaren de droom om naar de magische show van Caraval te gaan. Helaas is dit haar nog altijd niet gelukt. Het is een jaarlijkse voorstelling waarin de bezoekers tegelijk deelnemen aan een gevaarlijk spel. De prijs? Het vervullen van één wens. Dit jaar heeft haar vader besloten Scarlett uit te huwelijken. Maar dan ontvangt Scarlett eindelijk een uitnodiging voor het spel en lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Al snel blijkt dat haar zus Donatella de inzet is van de Caraval voorstelling van dit jaar.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een prachtige illustratie van Caraval en verschillende brieven van Scarlett aan de Elantine-dynastie waarop Scarlett keer op keer vraagt om een uitnodiging van Caraval. Hierdoor weet Stephanie Garber direct nieuwsgierig te maken. Wat is er zo bijzonder aan Caraval en waarom wil Scarlett hier zo hopeloos graag heen.


Hierna start het verhaal en is het verhaal geschreven vanuit een vertelperspectief dat Scarlett en alle gebeurtenissen volgt. Scarlett, Donatella maar ook Julian, zijn de drie belangrijkste personages in het verhaal en deze zijn met veel gevoel en finesse realistisch neergezet. Daarbij heeft Stephanie Garber echt de schrijfstijl die je bij een young adult verwacht, heerlijk vlot en levendig en op zo'n manier dat het erg gemakkelijk leest. Daarbij zit er ook een redelijk tempo in de verhaallijn aan wendingen en gebeurtenissen die de spanning er goed in houdt.


Het verhaal heeft een originele, verrassende en magische verhaallijn. Stephanie Garber heeft de omgeving en gebeurtenissen zo weten te beschrijven, dat je je er gemakkelijk een beeld van kan vormen. Dit, samen met de goede dialogen, brengt het verhaal echt tot leven. Daarbij had het verhaal meermaals verrassende wendingen die ik niet aan zag komen en wist het plot me tot zekere hoogte echt te verrassen.


Caraval is het eerste deel en het debuut van Stephanie Garber. Ik heb genoten! Het verhaal is verrassend, origineel en zit goed in elkaar. Daarbij zit er een redelijk hoog tempo in de verhaallijn waardoor je geboeid blijft. Door de levendige en vlotte schrijfstijl leest het boek ook nog eens heerlijk en gemakkelijk weg. Ik ben erg benieuwd naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page