top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Carrie Soto is back – Taylor Jenkins Reid

Ik ben na alle lovende recensies van de vorige boeken van Taylor Jenkins Reid enorm benieuwd naar haar boeken. Ik kreeg van Uitgeverij Ambo Anthos de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789026361715 | 06 maart 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Ambo|Anthos | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Voor mij een ontdekking van een nieuwe schrijfster, maar naar het horen van de enthousiaste reacties op haar eerdere boeken, wilde ik dit natuurlijk ook gaan ontdekken. @LoveReads gaf me de kans om mee te doen met een vooruitleesactie. Hierdoor kon ik al het nieuwe boek van Taylor Jenkins Reid lezen voordat het officieel verschijnt. De kleurrijke cover is uitnodigend, waarbij de typografie van de titel en de schrijfster de hoofdrol hebben en eruit springen. Op de achtergrond is in regenboogkleuren een tennisster te zien die juicht. Ik heb helemaal niks met tennis en mijn kennis is hierin nul, toch heb ik door de lovende recensies over deze schrijfster hoge verwachtingen van het verhaal.

 

Het verhaal:

Carrie Soto is een legendarische tennisser. Ze is enorm fanatiek en niet te stoppen, dit zorgt ervoor dat ze zich niet erg populair heeft gemaakt. Ze beëindigt haar carriere op haar beste moment, maar ook op het moment dat haar knie parten gaat spelen. Op dat moment heeft ze elk record verbroken en twintig grandslamtitels gewonnen. Zes jaar later neemt een nieuwe tennisser Nicky Chan op de US Open haar record af. Dit kan Carrie Soto niet accepteren. Ze neemt de beslissing een comeback te maken en het record terug te winnen. Het valt niet mee om op haar zevenendertigste een comeback te maken, maar als Carrie Soto iets in haar hoofd heeft zet ze alles op alles. De media staat daarnaast ook niet achter haar comeback en ze krijgt de nodige kritiek te verduren. Zal Carrie Soto haar record terugkrijgen?

 

Mijn ervaring:

Taylor Jenkins Reid weet je op een fantastische en natuurlijke manier mee in het verhaal te trekken, het verhaal begint namelijk met een enorm spannende wedstrijd tussen Chan en Cortez, waarbij Carrie Soto ervaart dat Nicky Chan haar record afpakt. Ondanks dat Carrie Soto enorm hard en fanatiek kan zijn, heeft Taylor Jenkins Reid het personage subliem uitgediept, waardoor je compleet met haar in het verhaal op kan gaan. Naarmate het verhaal vordert krijg ik ook steeds meer bewondering voor deze vrouw. Daarnaast kan ik het enorm waarderen dat er gekozen is voor een zesendertigjarige vrouw met enorm veel doorzettingsvermogen en ambitie.


De verhaallijn is sterk en enorm origineel. Het verhaal volgt het leven en de comeback van Carrie Soto, waarbij we af en toe in Carrie's herinneringen terugblikken naar het verleden. Taylor Jenkins Reid heeft ook alle kennis van tennis op een hele natuurlijke manier in het verhaal weten te verwerken. Ik ben zelf een leek op het gebied van tennis, maar door de uitleg over de regels was het verhaal perfect te volgen. Taylor Jenkins Reid heeft een hele vlotte, krachtige en vooral levendige schrijfstijl. Ondanks dat ik nog nooit in mijn leven een tenniswedstrijd gezien heb, zie ik het tijdens het lezen levendig voor me. Ook weet ze tijdens het verloop van het verhaal een leuke twist te maken tussen verslaggevers rondom de wedstrijden die gespeeld worden. Wat ik ook bijzonder en intens vond, was hoe ze de band tussen Carrie en haar vader heeft weten te verwoorden en weer te geven in het verhaal. Het verhaal was enorm moeilijk weg te leggen en zeker de opbouw naar het plot was sterk. Hoe zou het eindigen? Zou ze haar record terugkrijgen?


Grandioos! Wat een origineel, bijzonder en mooi verhaal is dit. Ondanks dat ik een leek ben op tennisgebied, heeft dit verhaal me weten te grijpen. De personages zijn enorm goed uitgediept waardoor je er helemaal in op kan gaan. Het is een verhaal waar je aan begint en niet meer weg legt totdat je de laatste bladzijde omslaat. Dit boek is echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page