top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Cesars aanpak voor puppy's – Cesar Millan

Het 3de boek dat ik ga lezen van Cesar Milan, de 2 boeken die ik eerder las hebben me veel inzichten en kennis gegeven. Aangezien ik in de toekomst waarschijnlijk ook met een puppy ga beginnen ben ik enorm benieuwd naar dit boek.

Nederlands | Paperback | 9789044334029 | Druk: 1 | maart 2012 | 376 pagina's | The House of Books


Beschrijving:

Toen Cesar Millan het plan opvatte een boek te schrijven over de opvoeding van honden nam hij vier puppy's in huis: een pitbull, een labrador, een Engelse buldog en een dwergschnauzer. Alle ervaringen en kennis die hij opdeed deelt hij in dit boek. Van het werken met regels, grenzen en beperkingen, tot de juiste voeding, vaccinatie en optimale verzorging. Cesar gaat uitgebreid in op veelvoorkomende problemen en hoe je die al direct vanaf het begin kunt aanpakken. De eerste acht maanden zijn ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van je hond. Met Cesars aanpak word je een goede baas voor je puppy en geef je hem alles om evenwichtig op te groeien.

 

Voor het lezen:

Heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik hoop dat dit boek me hele mooie inzichten en kennis zal geven voor mijn toekomstige hond.


Tijdens het lezen:

Ook dit boek leest weer heerlijk vlot en lekker weg. Dit boek volgt vooral de weg van het persoonlijke verhaal van Cesar die 4 verschillende soorten als pup neemt en deze opvoedt en stil staat bij het karakter en de eigenschappen van de verschillende hondenrassen. Hij laat duidelijk zien dat hij echt per hond afstemt op de manier van opvoeding, training en aanpak.


Conclusie:

Het is een heerlijk boek dat lekker weg leest. Het is vooral een erg persoonlijk verhaal over Cesar Millan die 4 verschillend soorten rassen hond en verschillend karakter aanschaft en deze opvoed. Hij beschrijft het hele proces van ras eigenschappen, energie en karakter van de hond en de manier waarop hij ze opvoed tot evenwichtige en stabiele volwassen honden.


Omdat het verhaal echt een persoonlijk verhaal van Cesar met zijn 4 honden is, is het echt toegankelijk. Hierdoor is het wel meer een verhaal dan een boek met tips, ondanks dat heeft het me wel veel geleerd over het kiezen van de juiste hond die bij jou persoonlijk past, en hoe dat je deze opvoed tot een evenwichtige hond. Buiten de puppy-fase komt later ook nog de puber-fase waarmee je als hond eigenaar rekening mee moet houden en hier goed op moet inspelen.

Ook dit boek heeft me, net als vorige boeken en zijn aflevering, laten zien dat de juiste energie, consequentie en discipline alles bepalend zijn voor een evenwichtige hond.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page