top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Compleet van de wijs - Rock & Flirt 1 – Kristie Raaijmakers

Ik zag een oproep van Kristie die bloggers zocht voor haar blogtour. Aangezien haar boeken al enige tijd op mijn verlanglijstje staan, wilde ik deze kans niet laten liggen.

Nederlands | E-book |10 mei 2022 | 262 pagina's | 9789402766578 | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €4,99


Voor het lezen:

De boeken van Kristie staan alle lange tijd op mijn verlanglijstje om eens te gaan lezen. Ik ben dol op feelgood, maar tot nu toe ben ik er nog altijd niet aan toegekomen om een boek van Kristie te lezen. Toen ik haar oproep zag voor recensenten voor haar blogtour Compleet van de wijs heb ik me dat geen twee keer laten zeggen. De cover van haar e-book is vrolijk en enorm uitnodigend. De silhoutten van een man en een vrouw samen dansend op een roze achtergrond waarop in de maan een zanger te zien is, roept gelijk nieuwsgierigheid bij me op. Met de vrolijke en passende typografie van de titel zorgt het voor een prachtige cover.

 

Het verhaal:

Compleet van de wijs is het eerste deel van een vierdelige feelgood serie die muziek, romantiek en vriendschap bevat.

In deel één volgen we Fleur die door het leven heen fladdert. Ze heeft een baan waar ze niet echt tevreden mee is, maar haar vaste lasten dekken en daarnaast struint ze festivals en concerten af en zingt ze op feesten en partijen. Graag wil ze haar leven veranderen, want werken voor die vreselijke bazin is ze echt beu en daarnaast hebben haar relaties een houdbaarheidsdatum van hooguit een paar maanden. Ze krijgt de kans om mee te doen aan Utrecht on Stage, hét evenement voor jong muzikaal talent. Ze is door het dolle heen, totdat ze hoort dat ze een duet moet doen met de mannen van de rockband Misty Figures. Vanaf het moment dat ze de mannen tegen het lijf loopt, lijkt de leadzanger Jeff een hekel aan haar te merken die hij niet onder stoelen of banken steekt. Maar wanneer Jeff begint te zingen, lijkt hij zo anders? Waarom raakt Fleur hiervan in de war?

 

Mijn ervaring:

Geweldig! Wat een fantastisch eerste deel van een super gave serie heeft Kristie weten te schrijven. Kristie heeft het hoofdpersonage Fleur enorm leuk en goed neer weten te zetten. Hierdoor kan je als lezer helemaal in Fleur en het verhaal opgaan. Ze heeft Fleur enorm goed weten uit te diepen en je krijgt als lezer ook echt een band met Fleur. Naast Fleur zijn ook de andere personages enorm leuk en goed neergezet.


De verhaallijn is enorm leuk en origineel opgebouwd, vooral hoe de liefde voor muziek door het hele verhaal doorklinkt is geweldig gedaan. Het verhaal kent heerlijke onverwachte wendingen, ups en downs en een flinke dosis humor. Ik heb regelmatig hardop om de gebeurtenissen moeten lachen. Het verhaal heeft me ook echt van het begin tot het einde weten te boeien. De opbouw naar het plot is goed en het plot wist me te verrassen, wat een verhaal voor mij echt goed maakt. Het einde was uiteindelijk misschien wel enigszins te verwachten, maar stelt je als feelgood-lezer absoluut niet teleur. Daarnaast is ook de playlist van alle liedjes uit het boek op Spotify terug te vinden, waardoor je het boek nog intenser kan beleven.


Ik heb enorm genoten van het eerste deel van deze ongelofelijk leuke en muzikale feelgood. De humor die Kristie in het verhaal heeft weten te verwerken, maakt het lezen van dit eerste deel echt tot een feest. Ik kan dan ook niet wachten om de volgende delen van deze serie te gaan lezen, want geloof me, na het lezen van dit eerste deel wil je meer!!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page