top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Corrine's toekomst – Paula Stern

Ik was uitgekozen als een van de testlezers van Uitgeverij HarperCollins om dit boek te mogen lezen en recenseren.


Nederlands | E-book | 9789402762099 | Druk: 1 | juni 2021 | 238 pagina's | Adobe ePub


Mijn ervaring:

Een boek dat vraagt om meer.. Dat is het eerste wat je denkt nadat je de laatste letters van deze literaire en historische roman. Het boek is opgebouwd vanuit 2 verhaallijnen; Aken - 1945, vanuit het vertelperspectief van Eberhard Ahrensberg. De liefde voor koffie die deze man had in zijn jonge jaren, de verschrikkelijke tweede wereld oorlog waarin hij een hoop voor zijn kiezen krijgt en zijn enorme drang en liefde om een eigen koffiebranderij en bedrijf te beginnen.


Aken - nu, vanuit het vertelperspectief van Corrine Ahrensberg. De kleindochter van Eberhard die net als haar opa een enorme liefde en passie voelt voor koffie. Wanneer haar vader plotseling ziek wordt, moeten zij en haar broer het familiebedrijf / het grootste koffiebedrijf van Duitsland draaiende houden. Beide hebben hier hele verschillende ideeën en opvattingen over. Corrine vindt op de zolder van het bedrijf het dagboek van haar opa terug. Ze ontdekt de hele familiegeschiedenis waarin haat, liefde en vechtlust schuil gaat. Ze besluit deze geschiedenis uit te gaan zoeken, waarbij ze ook zelf voor de vraag komt te staan wat zij wilt in haar leven.


Het verhaal switcht duidelijk per hoofdstuk heen en weer tussen de twee verhaallijnen. Het verhaal leest lekker weg en zijn beide verhaallijnen aan elkaar gewaagd en spannend, waardoor de wissel tussen de verhaallijnen niet storend is. Het verhaal is heel levendig en krachtig geschreven, waardoor het verhaal mij enorm boeide en ik graag door wilde lezen. Daarnaast ben ik ook meer te weten gekomen over koffie wat me erg intrigeerde. De verhaallijnen die beide goed waren, vormde samen echt een krachtig geheel. De schrijfster durft in het verhaal ook beide kanten van de oorlog te belichten waarin ook de emoties van de personages goed verwoord worden, hierdoor krijgen de personages een hele duidelijke eigen identiteit. Maar ook de personages in het heden hebben allemaal een echt een eigen karakter. Het is absoluut een erg origineel verhaal. Ik heb niet eerder iets van de schrijfster Paula Stern gelezen, maar ik kan je wel vertellen dat ik met veel plezier uitkijk naar de vervolg delen van deze triologie. Gelukkig heeft dit boek wel echt een hele mooie afsluiter en vormt het boek een rond verhaal, wat in mijn beleving bij een serie niet altijd het geval is. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen die van goede literaire romans met een stuk historie houdt en in is voor een origineel en boeiend verhaal. De liefde voor koffie en het volgen van je hart en intuïtie, het overduidelijke thema van het boek, is enorm krachtig en mooi neergezet. Of met de meest krachtige zin van het boek af te sluiten;

“Het maakt ons niet uit of je zwart, wit, hetero, biseksueel, homo, lesbisch, klein, lang, dik, dun, rijk of arm bent. Omdat je bij ons bent, drinken we samen koffie. Heel simpel.”

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page