top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Duivelsnacht - Corrupt – Penelope Douglas

Alleen al door de prachtige cover was ik betoverd en wilde ik dit prachtige boek lezen. April Books, super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789464820645 | 09 november 2023 Uitgeverij April Books | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Alleen al de spannende, intrigerende en prachtige cover weet mijn interesse voor dit boek te wekken. Het is echt een cover, die mijn aandacht trekt en het bekijken waard is omdat er van alles op te zien is. Zoals de helm van iemand die aan het schermen is, vuur, doodshoofden, bloemen en gebroken glas. Het is het eerste boek van Penelope Douglas dat ik ga lezen, maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Michael Crist heeft status, macht, is knap, sterk en angstaanjagend. Hij was de ster van het basketbalteam van zijn universiteit en is hard op weg de zaken van zijn vader over te nemen. Rika heeft hij nooit zien staan, maar zij weet wat hij gedaan heeft en een geheim met zich meedraagt dat het daglicht niet kan verdragen. Wanneer Rika verhuist naar een nieuwe stad, alleen om aan haar studie te beginnen, ziet Michael haar voor het eerst staan. Hij denkt dat zij de oorzaak is dat zijn vrienden in de gevangenis beland zijn. Het is tijd voor wraak.

 

Mijn ervaring:

Penelope Douglas heeft een erg vlotte en levendige schrijfstijl. Wat haar schrijfstijl sterk maakt is dat ze de personages bijzonder sterk wegzet en op zo'n wijze dat je als lezer gedurende het verhaal helemaal in de huid van de personages kruipt. Ze weet de emoties, gevoelens en gedachten enorm goed te verwoorden. Ik had het gevoel dat ik vaak, als lezer, ook de gevoelens ervaarde.


Het verhaal is geschreven vanuit Erika, ook wel Rika genoemd en vanuit Michael. Beide personages, die compleet verschillend zijn, zijn enorm goed uitgediept. Ook de andere personages zijn op sterke wijze, uniek en divers neergezet. Waardoor ze enorm realistisch en levendig voelen. Daarbij weet Penelope Douglas, doordat ze het verhaal schrijft vanuit meerdere perspectieven, ook het spanningsveld tussen de personages op sterke wijze te verwoorden.


Het verhaal heeft een intrigerende, spannende en fascinerende verhaallijn. Het verhaal wist me echt te grijpen. Daarbij is het een origineel verhaal van een sociaal hogere klasse en de machtsverhoudingen tussen de personages onderling. Het is fascinerend om te zien, dat mensen met bepaalde status en macht denken boven de wet te staan en overal mee weg kunnen komen. Naast de machtsspelletjes die gespeeld worden, komen ook thema's als lust, liefde en wraak om de hoek kijken. Het verhaal neemt enorm verrassende wendingen. De intrede van de liefde en lust in het verhaal zorgt voor een mooie mix met alle spanning. Het verhaal wordt op fijne wijze afgesloten, maar ik sta wel te popelen om deel twee te gaan lezen.


Corrupt is een erg intrigerend en goed verhaal. Het verhaal kent een enorm goede mix tussen romance en spanning. Penelope Douglas heeft de personages enorm sterk, mooi en goed uitgediept. De emoties en gevoelens van de personages zijn bijna tastbaar en ook het spanningsveld tussen de personages is bijzonder heftig. Daarbij kent het verhaal een sterke verhaallijn die enorm spannend is en goed in elkaar zit. Ik kan niet wachten op deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page