top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Daisy – Debra Eliza Mae

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze veelbelovende feelgood.

Nederlands | E-book | 9789464857399 | oktober 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €4,99 (e-book) €16,95 (paperback)


Voor het lezen:

Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Debra Eliza Mae. Deze schrijfster staat al lange tijd op mijn verlanglijstje om eens een boek van te gaan lezen, dus nu ik deze kans krijg, laat ik hem ook niet liggen. Het is een vervolg op Twin Bridges, nu twaalf jaar later. Het boek kan gelukkig als alleenstaand gelezen worden, wat wel handig is, aangezien ik de rest niet gelezen heb. Ik heb door de recensies van haar vorige boeken hoge verwachtingen. De cover is uitnodigend van een prachtig stel in Texaanse kleding bij een prachtige zonsondergang. Dit kan niet anders dan een heerlijk liefdesverhaal betekenen.

 

Het verhaal:

Twin Bridges, twaalf jaar later

Daisy, de jongste van de Big Hole River Ranch-familie, is na haar geslaagde acteercarrière teruggekeerd naar Twin Bridges. Ze runt een eigen winkel met paardenrijtuigen. Ze heeft pas afscheid moeten nemen van haar oma Candice, die een erg dierbaar en belangrijk persoon in haar leven was. Toch heeft ze na een heftige tijd haar plekje weer gevonden en is ze gelukkig in Twin Bridges.

Benjamin zwerft al jaren met zijn paard Hotshot door Montana, waar hij van rodeo naar rodeo reist om zijn hoofd boven water te houden. In het bos komt hij een loslopend kalf tegen dat hij terugbrengt bij rancher Blake Miller. Daar wordt hem verteld dat ze op de Big Hole River Ranch een baan voor hem hebben. Hier vindt hij al snel zijn plek en wordt hij in de familie opgenomen, ook valt hij als een blok voor het jongste zusje van zijn baas. Hij heeft goede redenen om niet meer thuis te willen wonen, maar dan duikt zijn broer op.. wat zijn nieuwe bestaan op zijn kop zet.

 

Mijn ervaring:

Debra Eliza Mae heeft een enorme sfeervolle, beeldende en levendige schrijfstijl. Zonder moeite waan ik me helemaal op de ranch in Twin Bridges en zie ik de omgeving en alle paarden en andere dieren levendig voor me. De personages worden niet meer uitgebreid geïntroduceerd en beschreven, wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met de vorige delen van de serie. Wel wordt er een kleine introductie gegeven waarna het verhaal direct start.


De personages zijn leuk en goed verschillend neergezet, waardoor er gedurende het verhaal geen verwarring ontstaat. Met name Daisy en Benjamin vind ik erg goed neergezet en uitgediept, al blijft er lange tijd veel onduidelijk over het verleden en de achtergrond / afkomst van Benjamin. Dit verhoogt de spanning en nieuwsgierigheid in het verhaal.


Het verhaal heeft een heerlijke en leuke verhaallijn. Ondanks dat het verhaal niet echt diepgang had, wist het verhaal met name door het liefdesverhaal en de paarden me enorm te intrigeren. Het is enorm leuk beschreven hoe de paarden met zoveel liefde en passie verzorgd en getraind worden op de ranch. Het is een hele luchtige en levendige verhaallijn die leuke wendingen neemt. Ik had voordat ik het boek ging lezen, niet de flaptekst gelezen, waardoor ik verrast werd door de wending waarin de broer van Benjamin verscheen. Wel was ik erg verbaasd hoe Daisy uiteindelijk zo luchtig met het nieuws en de leugen omging. Het verhaal heeft wel een open einde, waardoor ik eigenlijk met een wat onverzadigd gevoel het boek dicht doe.


Daisy is een heerlijke, mooie en luchtige feelgood romance. Het verhaal heeft veel sfeer en gevoel en Debra Eliza Mae weet het leven op de ranch met de paarden op prachtige wijze te beschrijven waardoor je het allemaal voor je ziet. Het opbloeien van de liefde tussen Daisy en Benjamin is op mooie wijze verwoord en in beeld gebracht. Het nieuws aan het einde over de afkomst van Benjamin en de luchtige reactie van Daisy vond ik wel wat merkwaardig, maar ik heb het idee dat dat in deel twee nog wel een staartje gaat krijgen. Ik kijk uit naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page