top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Nu ik heb derde deel al mag vooruitlezen, en deel 1 net beluisterd heb, hoogste tijd voor deel 2.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789026350603 | 20 december 2019 | Speelduur: 09:07:40 minuten | Voorlezer: Carly Wijs, Ad Knippels, Sander de Heer, Frank Rigter, Willemijn de Vries, Lottie | Uitgeverij Ambo|Anthos | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Na het derde deel en het eerste deel van de California dream serie gelezen en beluisterd heb ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar deel 2. Ik heb enorm hoge verwachtingen en ik ben dan ook enorm benieuwd of dit verhaal ook weer zo onwijs goed gaat zijn.

 

Het verhaal:

Daisy Jones & The Six is gebaseerd op het verhaal de muziekband Fleetwood Mac.

Daisy Jones droomt er haar hele leven al van een beroemde zangeres te worden. Wanneer ze Billy Dunne ontmoet, frontman van de opkomende rockband The Six slaat hun eerste hit aan als een bom. Camila, Billy's vrouw, ziet de chemie tussen Billy en Daisy maar zet alles op alles om hun huwelijk te laten slagen. Toetseniste Karen wil niks van romantiek weten en leeft voor haar carrière.

Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is ingesproken door meerdere vertelstemmen, hier moest ik eerlijk gezegd in het begin enorm aan wennen. Zeker omdat ze niet allemaal even prettig waren naar mijn smaak. Ik denk dat ik hierdoor ook wat meer moeite had om echt in de verhaallijn te komen.

Het verhaal is voornamelijk geschreven vanuit de drie vrouwen van de band. Ook de andere komen aan bod, maar de focus ligt vooral op de vrouwen en met name Daisy Jones. Het verhaal lijkt een beetje een combinatie tussen een interview en de verhaallijn zelf. De verhaallijn is origineel en verrassend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niks weet van de muziekband Fleetwood Mac, want dit is ver voor mijn tijd. Het is wel bijzonder hoe dat de verhaallijn je weet terug te nemen naar de jaren 60. Je krijgt een enorm goed beeld van die tijd. Ook in het tweede deel weet Taylor Jenkins Reid weer taboe-onderwerpen aan te kaarten en op een natuurlijke manier in het verhaal te verwerken. Ik kan dat enorm waarderen. Hierdoor wordt het boek echt meer open minded. Het plot was enigszins wat voorspelbaar, omdat ik al had gelezen dat het zou eindigen met de ondergang van de band. Toch had de manier waarop dit ging me verrast.

Daisy Jones & The Six is een bijzonder luisterboek geworden. Door de vele vertelstemmen kwam ik wat moeilijk in de verhaallijn, zeker omdat ze me niet allemaal aanspraken. Wel is het een enorm bijzondere, originele en fascinerende verhaallijn vol onverwachte wendingen. Ik denk met name voor liefhebbers van de jaren 60 en rockband-liefhebbers zeker een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page