top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dark and twisted souls – Tamara Arts

Nadat ik met veel plezier de vorige boeken van Tamara was, was ik erg benieuwd naar dit nieuwe boek. Ik kreeg van Hamley Books een recensie-exemplaar, dank je wel!

Engels | Paperback | 9789464661927 | 17 augustus 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Hamley Books | Prijs 8,99


Voor het lezen:

Ik ben fan van de schrijfstijl van Tamara Arts en las al eerder met veel plezier In het duister, met het verschijnen van haar nieuwe boek was ik dan ook direct nieuwsgierig. Wel had ik de drempel dat het een Engelstalig boek is. Iets wat ik eigenlijk zelden lees, maar ik zag het maar als een mooie kans om mijn Engels weer eens op te poetsen. De cover is uitnodigend en roept een duister, mysterieus en spooky gevoel op. Ik verwacht een spannend, enigszins paranormaal achtig verhaal dat me in zijn greep gaat houden.

 

Het verhaal:

Maeve kampt met flashback uit een duister deel van haar leven, om ervan verlost te worden moet ze terug naar de plek waar het begon. Gelukkig staan haar twee beste vrienden haar hierbij bij, Sam en Minho. Ze reizen hiervoor af naar de meest spookachtige plaatsen op aarde: de RMS Queen Mary. Eenmaal op het schip zijn niet enkel flashbacks van Maeve een probleem. Duistere, onzichtbare en angstaanjagende krachten graven in hun angsten en lijken hen te willen verslinden. Samen gaan ze het gevecht aan tegen deze kwelgeesten en proberen ze ook het mysterie achter de flashbacks van Maeve op te lossen.

 

Mijn ervaring:

Tamara Arts heeft een enorm vlotte, levendige en filmische schrijfstijl. Hierdoor neemt ze je helemaal mee in het verhaal en weet ze bijzonder goed de gebeurtenissen en emoties van de personages en het verhaal te beschrijven, waardoor je er helemaal in mee kan gaan. Ondanks dat ik minder gemakkelijk Engels lees dan Nederlands, heeft Tamara Arts dit toch zo geschreven dat het verhaal fijn en goed las en ik er heerlijk in mee kon gaan.


Het verhaal is geschreven vanuit Maeve. Ze heeft Maeve op unieke en sterke wijze weten neer te zetten. Zeker voor dit verhaal, vind het erg goed, hoe Tamara Arts ook de emoties en gevoelens van Maeve zo sterk in beeld heeft weten te brengen. Ook de andere personages als Sam, Minho en Thomas zijn verschillend en goed neergezet.


Het verhaal heeft een spannende, paranormale en sterke verhaallijn. Eigenlijk vanaf het begin, waarbij de flashbacks van Maeve in beeld komen, weet Tamara Arts enorm veel sfeer en spanning in de verhaallijn te brengen. Het unheimische gevoel is er direct. Gedurende het verhaal weet ze dit nog meer op te bouwen. Ondanks dat het een verhaal is met enorm veel fantasie en paranormale gebeurtenissen, weet Tamara Arts dit zo te beschrijven dat ik geen moment twijfel aan de geloofwaardigheid en er helemaal in mee kan gaan. Echt gaaf. Ik zat dan ook bij tijden op het puntje van mijn stoel. Met een prachtig en goed einde rond het verhaal op sterke wijze af.


Dark and Twisted Souls heeft me met de originele, sterke en spannende verhaallijn enorm weten te verrassen. Het is enorm filmisch en vlot geschreven en hoewel Engels niet mijn sterkste kant is, ondervond ik tijdens het lezen hierin geen hinder of last. Wat een geweldig en spannend verhaal, voor iedere fantasy liefhebber absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page