top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Day dreamer - Luna van Roosen

Sprookjesverhalen, hier ben ik dol op. Hoe gekker en fantasierijker hoe beter. Geweldig om even helemaal op te gaan in een onwerkelijke wereld. Waar zal dit sprookje me heen brengen…Nederlands | Hardcover | 9789082986396 | Druk: 1 | augustus 2019 | 265 pagina's


Beschrijving:

Openbloeien doe je niet in de schaduw

"Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven."


Lora's aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Day Dreamer is het eerste deel uit een tweeluik. Het tweede en laatste deel Night Thinker verschijnt in het voorjaar van 2020.

 

Voor het lezen:

De prachtige cover spreekt me enorm aan. Het magische, sprookjesachtige dat de achterkant van dit boek me vertelt dat ik ga ontdekken is zeker in de cover terug te zien. En sprookjes, daar ben ik dol op, dus ik heb zin om van dit boek te gaan genieten.


Tijdens het lezen: Wat kan Luna op een heerlijke filmische en sprookjesachtige manier verhalen schrijven. Ik waan me echt weg in verschillende sprookjes die door elkaar heen zijn verweven. Haar schrijfstijl spreekt me enorm aan, waardoor ik me in deze magische sprookjeswereld bevindt. Daarnaast begint ieder hoofdstuk met een illustratie dat ook mijn eigen creativiteit voor het maken van illustraties een boost geeft.


Conclusie: Luna heeft een betoverende en beschrijvende schrijfstijl, waardoor je als lezer echt in de magische wereld gezogen wordt. Het lijkt zo mooi, maar ook voel je dat er aan alle kanten dingen ook weer niet kloppen. Er worden meerdere bekende sprookjes verweven in dit verhaal. Soms benoemd ze zelfs deze sprookjes waardoor je even weer het gevoel van realiteit lijkt te krijgen. Het is een prachtig sprookjes, zoals sprookjes horen te zijn met prachtige jurken, knappe prinsen en een slechterik waarover niet heel veel duidelijk wordt. Ik kreeg vele vragen bij het verloop van het verhaal. Je legt door het verhaal heen vele puzzelstukjes, maar niet genoeg om nu daadwerkelijk een conclusie te trekken hoe de vork nu precies in de steel zit. Daardoor was het naar mijn mening ook een beetje een open einde. Maar ik ben niet getreurd want deel 2 van deze serie “Night thinker” is al verschenen. Dus binnenkort hoop ik te weten hoe dit sprookje eindigt. Voor iedereen die gek is op sprookjesachtige verhalen is dit boek een mooie aanrader. Dan wil je ongetwijfeld wegdromen in deze magische wereld.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page