top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De 20 – Sam Holland

Deze veelbelovende thriller, moet natuurlijk gelezen worden!

Nederlands | E-book | 9789402768947 | 08 augustus 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Het eerdere boek van Sam Holland, De Echoman, ligt nog altijd te wachten om gelezen te worden. Toch kon ik me niet beheersen en moest en zou ik ook zijn nieuwe thriller bemachtigen. Ik ben er dan ook direct ingedoken. Aangezien ik veel enthousiaste reacties over deze schrijver gehoord heb, heb ik hoge en goede verwachtingen. De bloedstollende cover, is uitnodigend en past perfect bij een goede en angstaanjagende thriller. de verlaten vrouw in een donker en afgelegen gebied. De alarmerende rode kruisen en de manier waarop de titel en ondertitel gecommuniceerd zijn, geven me het gevoel van een goede film poster. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Midden in de nacht wordt rechercheur Adam Bischop opgeroepen, omdat er een flink toegetakeld lichaam gevonden is. Het blijkt een gruwelijk tafereel, waarbij boven het lichaam een cijfer is aangebracht met een spuitbus. Dit geeft Adam de koude rillingen. Er zijn inmiddels al meerdere lichamen gevonden, die allemaal een nummer kregen: 20, 19, 18.. De moordenaar lijkt af te tellen, maar waarom? Wat is zijn motief? Dan klopt Dr. Romilly Cole bij hem aan en verwijst hem naar een reeks moorden van vijfentwintig jaar geleden. Het blijkt een zaak waarbij Romilly persoonlijk betrokken was. De moordenaar wordt ook steeds persoonlijker... 4, 3, 2...

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Sam Holland een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl heeft. Ze weet het verhaal zo te beschrijven en aan te vullen met krachtige dialogen dat je al snel helemaal in het geweldige en sterke verhaal zit.


Daarbij heeft ze de verschillende personages op sterke wijze neergezet en uitgediept. Je weet echt wat er in de verschillende personages speelt en omgaat. Zeker omdat het perspectief wisselt gedurende de hoofdstukken, krijg je als lezer echt een volledig en totaal beeld. De spanning wordt dan ook op krachtige wijze opgebouwd. Zeker omdat je ook veel meekrijgt van de moordenaar maar in die stukken veel onbeantwoord blijft, waardoor de vragen zich opstapelen. De stukken over het verleden van Romilly, waarbij het verhaal terug gaat in de tijd van vijfentwintig jaar geleden, versterken de verhaallijn. Tot aan het einde weet Sam Holland je dan ook onwijs in spanning te houden en bij het plot weet hij op bloedstollende en ijzersterke wijze alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen, waardoor het verhaal compleet en volledig wordt afgerond.


De 20, is een enorm sterke, bloedstollende en goede thriller die enorm vlot, krachtig en levendig geschreven is. Hierdoor ga je als lezer compleet in het verhaal op. De personages zijn op sterke wijze neergezet en doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken en beleefd weet Sam Holland hiermee de spanning razend goed op te bouwen. Het plot is verrassend, krachtig en rond het hele verhaal op volledige wijze af. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page