top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De acht levenslessen van Clara Klein – Sara Brunsvold

Ik kreeg van KokCentrumboeken de kans deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029734264 | 20 april 2023 | 352 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Deze roman weet me door de bijzondere flaptekst enorm nieuwsgierig te maken. Het verhaal gaat namelijk over een journalist en een stervende vrouw. Door de keuze van de personages ben ik enorm benieuwd naar het bijzondere verhaal. Ik ken Sara Brunsvold niet, maar ik heb hoge en goede verwachtingen. Zeker doordat bijna alle boeken van uitgeverij KokBoekencentrum boeken zijn die je raken. De warme en stralende cover die gesierd wordt door een jonge vrouw en een oude vrouw op leeftijd is sterk en uitnodigend. Ook de titel en de ondertitel weten mijn aandacht en interesse in het boek te versterken.

 

Het verhaal:

Een sprankelende roman vol levenswijsheid over een bijzondere vriendschap tussen een journalist en een stervende vrouw. Aidyn Kelley is een jonge en hardwerkende journalist, die graag wil groeien binnen het bedrijf van de plaatselijke krant. Na een buitensporige daad krijgt Aidyn de opdracht een memoriam te schrijven over een stervende vrouw in een hospice. Al snel laat Clara Klein zien dat ze een stuk interessanter en levendiger is dan Aidyn verwacht had. Clara is ervan overtuigd dat ook zij hiermee een opdracht gekregen heeft. Langzaam ontstaat er een unieke vriendschap die zijn sporen op aarde zal achterlaten.

 

Mijn ervaring:

Sara Brunsvold is een schrijfster die haar verhaal vol gevoel en enorm levendig kan verwoorden. Hierdoor is het een gevoelig en prachtig verhaal geworden, waardoor je als lezer niet alleen in het verhaal maar ook in je emoties en gevoel er helemaal in mee gaat.


De twee hoofdpersonages Clara en Aidyn zijn enorm uniek en sterk neergezet. Beide personages zijn op geheel eigen wijze goed uitgediept en op bijzonder krachtige wijze in het verhaal neergezet.


De verhaallijn is origineel, aangrijpend en bijzonder. Het verhaal ontvouwt zich op chronologische wijze, waarbij wordt teruggeblikt naar het leven van Clara Klein en alle dingen die zij gedurende de jaren mee maakte. De boeken van uitgeverij KokBoekencentrum bevatten allemaal een Christelijke ondergrond en in dit verhaal paste dit werkelijk perfect, het verrijkt hiermee zelfs het verhaal. Het is absoluut een verhaal dat je met een lach en een traan zal lezen. Zeker naarmate het plot komt, heb je als lezer al een idee wat je te wachten staat. Ik moet zeggen dat ik naarmate het plot vorderde enorm vaak heb moeten slikken, zuchten en tegen het einde de nodige tranen gelaten heb. Maar wauw, wat een prachtig, mooi en bijzonder einde heeft Sara Brunsvold aan haar verhaal weten te maken.


De acht levenslessen van Clara Klein is een bijzonder, aangrijpend en enorm mooi verhaal. Sara Brunsvold schrijft enorm levendig en vol gevoel, waardoor je helemaal in dit bijzondere verhaal op gaat en het verhaal je zeker niet onberoerd laat. Het is een verhaal dat je met een lach en de nodige tranen zal lezen. Het boek heeft me weten te raken en het is absoluut een enorm mooie en dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page