top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De andere kant van het verhaal – Dennis van Elten

Ik kreeg de novelle van Dennis als recensie-exemplaar opgestuurd. Dank je wel Dennis!

Nederlands | Paperback | 14 oktober 2022 | 183 pagina's | Uitgeverij Brave New Books | Prijs €31,25


Voor het lezen:

Ik kreeg de novelle van Dennis opgestuurd om te lezen en recenseren. Dank je wel lieve Dennis. Aangezien ik Dennis ook persoonlijk ken, vond ik het erg leuk dat ik van hem de kans kreeg om een boek van hem te lezen en te recenseren. De cover maakt je gelijk nieuwsgierig. Door het rennende kind richting een gehurkte vader, die pas op de achterzijde van de cover te zien is. De blauwe titel komt goed naar voren op de cover.

 

Het verhaal:

Een verhaal dat wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven waardoor je een heel compleet beeld krijgt van de gebeurtenis.

Danny gaat na het overlijden op zoek naar zijn vader die sinds zijn geboorte uit zijn leven is verdwenen.

Henry probeert zijn leven weer op de rit te krijgen na het maken van een aantal hele verkeerde beslissingen in zijn leven.

Sonja vecht tegen een slopende ziekte en wil niemand belasten en wil daarnaast haar ex en zoon weer verenigen.

 

Mijn ervaring:

Dennis heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl waardoor er gelijk vanaf het begin een heerlijk tempo in het verhaal zit. Ook leest het verhaal gemakkelijk en lekker weg. Helaas zaten er nog wel wat typ-, taal- en stijlfouten in het verhaal.


De verhaallijn is goed opgebouwd. Het verhaal wisselt constant van perspectief wat duidelijk wordt aangegeven. Wel zijn alle verhalen vanuit de ik-vorm geschreven waardoor dat je wel goed de aandacht bij het verhaal moet houden vanuit wie zijn of haar perspectief dat je het verhaal aan het lezen bent. Naast het wisselen van de verschillende perspectieven verspringt het boek ook nog eens in de tijd en is het ook niet in chronologische volgorde geschreven. Dit is voor de opbouw van de verhaallijn op zich enorm goed. Wel maakt het het soms wel ingewikkeld door én de snelle perspectiefwisselingen én de tijd. Het verhaal heeft een goede opbouw naar het plot, waardoor je geboeid blijft en graag wilt weten hoe dat het verhaal gaat aflopen. Het plot wist me te verrassen en was anders dan ik had verwacht. Dit zorgt voor mij voor een extra pluspunt.


Door de verschillende perspectieven heeft Dennis de verschillende karakters in het verhaal goed weten uit te diepen en krijg je als lezer heel veel informatie in wat er in deze persoon omgaat. Ik vind het knap dat Dennis in zijn verhaal zulke heftige emoties en gevoelens en taboes aan het licht weet te brengen.


Het is een bijzondere en intense roman, dat door de heftige verhaallijn, emoties en onderwerpen zeker een mooie aanrader is om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page