top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De beeldhouwer – Chris Carter

Na het lezen van de eerste drie delen van de Robert Hunter serie ben ik fan van deze geweldige schrijver. Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik de kans het vierde en nieuwste deel te lezen en te recenseren. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789402712070 | 09 mei 2023 | 400 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de eerste drie delen van de Robert Hunter serie kan ik wel constateren dat ik fan ben van de schrijver Chris Carter. Ik heb dan ook enorm hoge verwachtingen voor zijn nieuwste en vierde deel van deze serie. Wat opmerkelijk is, is dat voorgaande delen allemaal donker en duister waren, nu is er gekozen voor een hele lichte cover. Wel is het wederom gekozen voor een foto dat gecombineerd wordt met de typografie van de titel. Het prikkeldraad, de beitel met de roos, vormen samen een intrigerend beeld dat me erg nieuwsgierig maakt.

 

Het verhaal:

Een student verpleegkundige komt op een ochtend bij haar patiënt, officier van justitie Derek Nicholson, een kijkje nemen en krijgt hierbij de schrik van haar leven. Hij is op brute wijze om het leven gebracht. De moord lijkt zinloos, want deze man had nog maar amper twee weken te leven. Robert Hunter en Carlos Garcia worden op de zaak gezet. De moordenaar heeft een merkwaardige en bijzondere boodschap achtergelaten. Wat zou hij hiermee willen zeggen? Terwijl het onderzoek loopt, wordt er een tweede lichaam gevonden, dat op dezelfde brute wijze is vermoord. Is deze seriemoordenaar een kunstenaar?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een schokkend en huiveringwekkend proloog waarbij student verpleegkundige Melinda Wallis haar patiënt die ochtend aantreft. Aangezien niet direct alle details worden gegeven, weet Chris Carter je gelijk nieuwsgierig te maken na de toedracht.

Chris Carter is een waanzinnig goede schrijver. Hij schrijft levendig, pakkend en heerlijk vlot. Hierbij kan hij tot in detail de lugubere en gruwelijke dingen beschrijven, weet hij levendige dialogen neer te zetten en weet hij perfect wanneer hij de verhaallijn moet vertragen en versnellen. Daarbij leest het boek ook nog eens ongelofelijk lekker weg. De hoofdstukken zijn kort, maar eindigen constant met een cliffhanger, waardoor je deze pageturner niet weg kan leggen.


De verhaallijn wist me direct vanaf het begin te pakken. Hij is origineel, razend spannend en enorm realistisch. Hij weet vanaf het begin de spanning er goed in te brengen en gedurende het verhaal de spanningsboog goed gespannen te houden. Het is leuk dat je de bekende personages door de serie heen ziet evolueren. Ook de introductie van onderzoekster Alice Beaumont is onwijs goed gedaan. Ze vult het team van Robert en Carlos op krachtige wijze aan. Ik hoop dat dit personage in de volgende delen blijft.

De opbouw naar het plot was bijzonder sterk en op het allerlaatste moment wisten de puzzelstukjes weer werkelijk fantastisch in elkaar te vallen. Het epiloog was een mooie afronding van het verhaal.


De beeldhouwer, de vierde originele, lugubere en razend spannende thriller van Chris Carter wist me wederom van mijn sokken te blazen. Chris Carter schrijft enorm levendig, pakkend en vlot, waardoor als je aan zijn boeken begint, je ze niet meer weg kan leggen tot ze uit zijn. Ook dit nieuwste boek heb ik weer in één dag verslonden. Ik ben inmiddels groot fan van Chris Carter en ik hoop dat er nog vele boeken gaan volgen. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page