top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De bloedverwant – Rianne Meijburg

Ik kreeg van De verhalenfabriek weer een heerlijk tussendoortje om te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098863 | 25 februari 2024 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Het is het eerste boek dat ik van Rianne Meijburg ga lezen. Ik heb hierdoor nog geen idee wat ik kan en mag verwachten van haar schrijfstijl. Wel heeft het boek echt een thriller cover en een intrigerende titel. Op de cover zien we een vloer van cement met daarop een omgevallen wijnglas met rode wijn en rozenblaadjes. Dit belooft een spannend verhaal, ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Het is lente en iedereen trekt er weer volop op uit om van de eerste zonnestralen te gaan genieten. Iedereen, behalve Chloé. Chloé gaat gebukt onder het verlies van haar vader en heeft nu de taak zijn spullen en huis leeg te ruimen. Ze wil geen hulp van vrienden, maar houdt iedereen op afstand. Tijdens het opruimen treft ze een oude foto die veel vragen bij haar oproept. Chloé wil antwoorden en gaat op onderzoek, haar zoektocht blijft niet lang onopgemerkt. Voor ze het in de gaten heeft, ontrafelt ze een web van geheimen en brengt ze haar eigen leven in gevaar.

 

Mijn ervaring: Rianne Meijburg heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk door deze thriller novelle heen vliegt. We volgen het verhaal van Chloé die rouwt om het verlies van haar vader en zich afsluit van de buitenwereld. Rianne Meijburg weet het gevoel en de emoties die Chloé ervaart goed te omschrijven. Ook de gevoelens die de gevonden foto bij haar oproept en haar zoektocht die steeds dreigender wordt, heeft Rianne Meijburg goed verwoord.


De verhaallijn heeft een sterke spanningsopbouw. Ondanks dat het een korte novelle is, weet Rianne Meijburg verrassende wendingen en gebeurtenissen in het verhaal te verwerken. Zeker naarmate het plot in het zicht komt, neemt het verhaal wendingen die ik niet aan zag komen. Ik kan deze verrassende wendingen in het verhaal enorm waarderen. Aan het einde weet Rianne Meijburg ervoor te zorgen dat alle puzzelstukjes op zijn plek vallen, waardoor het verhaal mooi wordt afgerond.


De bloedverwant is een spannende, verrassende en originele thriller novelle. Het verhaal is vlot en krachtig geschreven en kent een sterke spanningsopbouw. Het verhaal en de wendingen bleven me verrassen tot het einde, waardoor ik erg heb genoten. Deze thriller novelle van Rianne Meijburg is echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page