top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De bloesemboom vol dromen – Holly Martin

Aangezien de Zussen van Jewel Island zo leuk was tijd voor een nieuwe serie van haar.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789020551716 | 31 mei 2023 Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Na het luisteren en lezen van De zussen van Jewel Island, was ik ook enorm blij toen ik zag dat nu ook deze serie als luisterboek te verkrijgen is. Hoogste tijd om ook deze serie te gaan ontdekken. Ik heb hoge en goede verwachtingen. Het boek heeft een uitnodigende cover. Het heeft een illustratie van een idyllische boomhut in een bloesemboom. Op de achtergrond zijn er nog twee bomen te zien met boomhutten er in. Ik denk dat ik weer een heerlijk feelgood verhaal gaat zijn.

 

Het verhaal:

Indigo komt erachter nadat ze twee maanden geleden een wilde nacht heeft gehad met een woest aantrekkelijke man dat ze zwanger is. Ze vindt dat hij het recht heeft te weten dat ze zwanger is, dus besluit ze met dat nieuws bij hem aan te kloppen. Er is alleen één probleem: wanneer ze bij hem aanklopt, lijkt hij haar niet te herkennen. Ze is zwaar teleurgesteld dat deze nacht blijkbaar zo weinig voor hem heeft betekent, dus daarom besluit ze haar zwangerschap verborgen te houden. Hij geeft haar wel een baan. Ze hoopt naarmate ze elkaar beter leren kennen en hun band sterker is als er het juiste moment zal aanbreken hem de waarheid te vertellen...

 

Mijn ervaring:

Holly Martin heeft een heerlijke op en top feelgood schrijfstijl. Ze schrijft levendig, vlot en lekker luchtig. Hierdoor zijn haar boeken echt een groot feest om te lezen en luisteren. Het verhaal is ingesproken door Sandra Jonkman. Ze heeft een hele fijne en prettige stem en spreektempo. Hierdoor is het echt een feest om naar het boek te luisteren.


Het verhaal is geschreven vanuit Indigo. Het personage is op mooie wijze neergezet. Het is mooi hoe Holly Martin het personage een heftige maar intrigerende achtergrond geeft, maar wel op zo'n wijze dat het geen zwaar verhaal wordt. Hetzelfde geldt voor River. Als wel de andere personages. Hierdoor krijgt het verhaal ook wel iets realistisch.


Het verhaal is een op en top feelgood. Het verhaal kent veel drama met heerlijke ups en downs en heerlijke humor, waarmee Holly Martin het verhaal lekker luchtig houdt. Ondanks dat er best wel wat heftige thema's en onderwerpen aan bod komen is het een erg leuk en vermakelijk verhaal. Een enkele keer is mijn ogen het drama net iets over de top en soms is het verhaal net iets te sprookjesachtig,toch heb ik enorm genoten. Met een mooi en heerlijk einde sluit het eerste deel af. Ik ben benieuwd naar de rest van de serie.


De bloesemboom vol dromen is een heerlijke feelgood, met veel drama, ups en downs en de nodige humor. Er komen heftige en aangrijpende onderwerpen aan bod, maar door de vlotte, levendige en met name luchtige schrijfstijl van Holly Martin blijft het een feelgood waar je heerlijk van geniet. Ik heb genoten en kijk nu al uit naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page