top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De brief van tante Rosy – Mariëtte Middelbeek

Van Uitgeverij Marmer kreeg ik de kans deze veelbelovende en uitnodigende roman te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789460686306 | 04 juli 2023 | 352 pagina's Uitgeverij Marmer | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van de cover en de titel van het boek was mijn interesse voor dit boek gewekt. Ik, als enorme boekenliefhebber, kan natuurlijk een roman over een boekwinkel niet laten liggen. De vrolijke en uitnodigende warme cover geeft het gevoel dat het een sprankelend, mooi en levendig verhaal is met veel emotie. Zeker door de ondertitel "Als Stefanie het boekwinkeltje van haar tante erft, wil ze er het liefst zo snel mogelijk weer van af. Maar dan wordt ze een bijzonder liefdesverhaal in getrokken." Is mijn interesse gewekt. Ik heb nog niet eerder een boek van Mariëtte Middelbeek gelezen, dus ik ben enorm benieuwd.

 

Het verhaal:

Wanneer Stefanie op het werk een telefoontje ontvangt dat haar tante Rosy plotseling is overleden, staat haar leven op zijn kop. Haar tante was de enige familie die ze nog had. Ze verlaat Amsterdam en vertrekt naar het, in Stefanie's ogen, een saai en stoffig dorp. Daar blijkt dat haar tante niet alleen haar huis, maar ook een weiland met paarden en een ezel, haar hond en een boekwinkeltje heeft nagelaten. Stefanie heeft de intentie om hier zo snel mogelijk afstand van te doen en weer terug te keren naar haar leven in Amsterdam. Maar alles verkopen blijkt al niet zo eenvoudig. In de tussentijd houdt ze de boekwinkel open. In de winkel vindt ze een doos met oude boeken, waarin oude brieven verstopt zitten en een fascinerend liefdesverhaal vertelt. Daarbij heeft de oude, zieke buurman van haar tante haar hulp nodig. Daardoor krijgt ze te maken met zijn té knappe kleinzoon en zijn mega verwende snobistische vriendin. Dan duikt er ook nog een knappe, Engels sprekende man op, die een vreemd contact uit de Tweede Wereldoorlog bij zich heeft.

 

Mijn ervaring:

Wauw! Wat een heerlijk levendige, sprankelende en prachtige schrijfstijl heeft Mariëtte Middelbeek. Ze weet haar verhaal met enorm veel gevoel, realistisch en levendig te brengen. Het verhaal weet me direct vanaf de eerste bladzijde te grijpen en ik kan het verhaal niet meer los laten voordat ik het uit heb. Ik heb het verhaal in één avond uitgelezen. Zo geboeid was ik door dit prachtige en ontroerende verhaal.


Je wordt gemakkelijk in het verhaal getrokken door het telefoontje dat Stefanie op haar werk ontvangt en haar leven letterlijk op zijn kop zet. Omdat Stefanie vanuit daar naar het dorpje van tante Rosy vertrekt, ga je op natuurlijke wijze mee in de verhaallijn en leren we de verschillende personages kennen. Mariëtte Middelbeek heeft Stefanie op voortreffelijke en sterke wijze neergezet en uitgediept. Ik kon me als lezer enorm identificeren met Stefanie waardoor ik echt alle emoties en gebeurtenissen ervaarde en voelde in het verhaal.


Het verhaal heeft een realistische, sterke, mooie verhaallijn met diepgang. De verschillende lijnen in het verhaal zorgen voor een realistisch geheel. Daarbij kent het verhaal zoveel wendingen en gebeurtenissen dat ze als lezer dus echt het verhaal niet los kan laten. Het is absoluut een verhaal dat je met een lach, maar ook met de nodige tranen zal lezen. Want wat heb ik moeten huilen om Joep, die ik echt in mijn hart had gesloten. Met de nodige humor weet Mariëtte Middelbeek ervoor te zorgen dat het verhaal niet te zwaar wordt. De diepgang zorgt ook voor een sterk en boeiend verhaal dat goed in elkaar zit en pas bij het plot helemaal helder en duidelijk wordt. Het verhaal sluit af met een heerlijk op en top feelgood einde.


De brief van tante Rosy is een originele, realistische en enorm mooie en sterke roman / feelgood die een goede diepgang kent. Ik kon me helemaal met het hoofdpersonage identificeren waardoor ik echt met de gebeurtenissen en wendingen in de verhaallijn mee voelde. Ik kon het boek niet los laten en heb het boek in één avond uitgelezen. Wauw! Wat een onwijs mooie roman / feelgood. Echt een mega mega dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page