top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De burn-out – Sophie Kinsella

Ik kreeg van Uitgeverij The house of Books via Bookinfluencers een recensie-exemplaar van deze veelbelovende feelgood. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789044367751 | 30 november 2023 | 384 pagina's Uitgeverij The House of Books | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Deze feelgood stond bij aankondiging direct op mijn verlanglijst. Ik ben dol op boeken van Sophie Kinsella, dus ik heb hoge en goede verwachtingen van dit nieuwe boek. Via Bookinfluencers kreeg ik van Uitgeverij The House of Books de kans om deze nieuwe feegood te lezen en te recenseren. De vrolijke en uitnodigende cover in het oranje-roze spreekt me erg aan. De titel is op leuke speelse wijze aan het beeld toegevoegd waardoor het een krachtige en uitnodigende cover is geworden.

 

Het verhaal:

Sasha is de wanhoop nabij. Als ze het echt niet meer ziet zitten en de situatie wil ontvluchten loopt ze tegen een muur op. Ze is de wanhoop nabij en haar moeder raadt haar aan om naar het resort in Devon te gaan waar ze vroeger als kind graag kwam. Even tot rust komen en zorgen dat de boerenkool smoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. In Devon is het laagseizoen. Het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen. Een chagrijnige, gestreste man die Finn heet. Hoe kan ze op de rots tot rust komen als hij haar in de gaten houdt? Er verschijnen geheimzinnige berichten op het strand gericht aan Finn en Sasha. Hierdoor komen ze met elkaar in gesprek en ontdekken ze dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten...

 

Mijn ervaring: Zoals je van Sophie Kinsella kan en mag verwachten is dit weer een op en top Sophie Kinsella verhaal. Ze heeft zo'n unieke, heerlijke humoristische, vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor je zonder moeite dit heerlijke nieuwe verhaal mee wordt ingezogen.


We volgen het verhaal van Sasha, deze jonge, zelfstandige en eigentijdse vrouw die bezwijkt onder de druk van de hectische en veeleisende wereld en haar zware baan. Ik denk dat veel lezers zich in dit personage zullen herkennen, waardoor je er gemakkelijk in mee kan gaan. Daarnaast vormt een unieke en verscheidenheid aan andere personages een mooie aanvulling op Sasha waardoor het een realistisch en levendig geheel wordt. Sasha is goed uitgediept waardoor je ook de emoties en gevoelens die door haar heen gaan gewaar wordt. Wel doet Sophie Kinsella dit met een flinke knipoog en een heerlijke dosis humor waardoor het verhaal lekker luchtig blijft.


Het verhaal heeft een leuke, mooie en komische verhaallijn. Het verhaal begint op het moment dat het leven Sasha te veel wordt en haar stoppen doorslaan. Deze situatie weet Sophie Kinsella al direct met zoveel hilariteit te beschrijven, waardoor ik de heftige gebeurtenis met een grote grijns op mijn gezicht lees. Het verhaal kent ontzettend leuke, mooie, ontroerende en mooie wendingen en gebeurtenissen en zeker de terugblik naar het verleden van Sasha vind ik erg sterk. Dit vormt een rijke aanvulling op de al ontzettend leuke en vermakelijke verhaallijn. Daarbij weet Sophie Kinsella naar het einde toe Sasha echt te laten evolueren tot een vrouw met kracht en geeft een bijzonder, ontroerend en ontzettend mooi einde aan het verhaal.


De burn-out is een erg vermakelijke, mooie en bij tijden ontroerende feelgood. Sophie Kinsella heeft een hele unieke, vlotte, levendige en fijne schrijfstijl en ontzettend leuke humor. Het is best een heftig, intens en mooi verhaal, maar door de flinke dosis humor is het enorm luchtig en erg vermakelijk. Er zitten bijzondere wendingen en gebeurtenissen in het verhaal. Zeker de combinatie met het verleden van Sasha vind ik erg sterk. Ik heb intens genoten en zeg dan ook, een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page