top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De camino – Anya Niewierra

Sinds lange tijd ga ik weer eens een literaire thriller lezen. Het trekt me erg aan door mijn liefde voor wandelen en wie weet ooit zelf alleen de Camino of zo’n soort wandeling te gaan maken. Ik ben benieuwd of dat ik dat na dit boek nog durf…Nederlands | Paperback | 9789024582273 | Druk: 1 | juni 2021 | 384 pagina's


Beschrijving:

We volgen de 44-jarige Lotte Bonnet. Ze woont in Zuid-Limburg, is chocolatier en is gelukkig getrouwd met Emil Jukic, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Ze hebben 2 zoons die studeren in Amsterdam. Wanneer Emil maagkanker overleefd, besluit hij de Camino te wandelen. Tijdens deze wandeltocht pleegt hij om onverklaarbare reden zelfmoord. Lotte begrijpt hier niets van en blijft met enorm veel vragen rondlopen.

Als onderdeel van het rouwverwerkingsproces besluit ze om samen met haar zonen de as van Emil uit te strooien in Bosnië. Rond die periode ontdekt Lotte ook dat Emil Jukic 25 jaar geleden is vermoord door een militie. Dus wie is haar Emil dan? Wat is de reden dat hij een andere identiteit aannam. Exact een jaar na Emils zelfdoding besluit Lotte ook de Camino te gaan wandelen met de exacte route en planning van Emil in de hoop antwoorden te vinden op haar vele vragen. Het blijkt dat ze weinig weet over het leven van Emil voor 1996. Daarom schakelt ze een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, in om de ware identiteit van haar Emil en zijn verleden te achterhalen. Deze komt tot schokkende ontdekkingen.

Tijdens haar wandeltocht leert ze andere pelgrims kennen, waaronder Nicolas. Ook verzameld Lotte steeds meer informatie, details en aanwijzingen over Emils verleden. Daarnaast wordt Lotte tijdens haar Camino gevolgd door iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt. Waarom en van wie mag Lotte niet achter het verleden van Emil komen?

 

Voor het lezen:

Ik ben onwijs nieuwsgierig. Op verschillende plekken al gehoord dat dit een onwijs goed boek is. Daarnaast heb ik ook een grote liefde voor wandelen en zie ik mezelf ooit wel alleen zo’n wandeltocht ondernemen. Ook ben ik benieuwd hoe eng/spannend deze is en hoe verre dit boek me emotioneel zal raken.


Tijdens het lezen: Het is spannend en enorm aangrijpend en het bevat zoveel onverwachte wendingen dat het verhaal je blijft boeien.


Conclusie: Anya Niewierra heeft een uitermate scherp observatie vermogen, dat op een briljante manier terug komt in deze nieuwste thriller van haar. Het hele verleden en heden is enorm goed in elkaar verweven in het verhaal. Ook de terugblik naar de verschrikkelijke oorlog van Bosnië – Herzegovia beschrijft Anya onwijs krachtig in detail. Dit boek heeft dan ook echt enorme indruk op me gemaakt en is enorm spannend als eveneens aangrijpend. Het bleef me boeien en het was moeilijk weg te leggen en los te laten. Het was echt een enorm origineel verhaal. Het verhaal bleef het boek spannend en steeds nieuwe onverwachte “verrassingen” brengen. Dus dit boek is echt een mega dikke aanrader en ik ben benieuwd naar haar andere boeken. Dus mocht je op zoek zijn naar wat uren spannende leespret, lees dan zeker dit boek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page