top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De citroen op de taart – Mirjam Mieserius

Deze serie van Mirjam stond nog altijd op mijn verlanglijstje, hoogste tijd om er eens van te gaan genieten!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789021030456 | 11 februari 2022 Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Deze serie stond al lange tijd op mijn verlanglijstje om eens van te gaan genieten. Toen ik hem als luisterboek beschikbaar zag, zag ik dat als de kans om er voor te gaan. Dus tijdens mijn dagelijkse wandelingen door het bos, ga ik genieten van deze feelgood. Ik heb, omdat ik Bestemming Parijs van Mirjam al gelezen heb, goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Kookboekenschrijfster Maria heeft een heftige periode achter de rug. Haar beste vriendin en uitgever Lucy heeft Maria daarom naar Zuid-Frankrijk gestuurd om daar inspiratie op te doen voor haar nieuwe kookboek. En inspiratie kan ze goed gebruiken, haar verloofde Paul heeft haar naar haar succesvolle eerste kookboek met een gebroken hart achter gelaten. Hierdoor is het idee van het kookboek Newlyweds in de prullenbak verdwenen. Eenmaal in Frankrijk aangekomen, ontmoet Maria al snel schatzoeker Tom. Tom is, buiten dat hij knap en charmant is, nog meer verrassingen in huis. Dan is er ook nog de mysterieuze chef van het plaatselijke restaurant dat Maria de meest verrukkelijke taartjes stuurt, met speciale boodschappen. Ineens heeft Maria meer om zich zorgen over te maken dan enkel de citroentaart, zal ze ook een nieuwe liefde vinden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met Maria die onderweg is naar Zuid-Frankrijk, om na een heftige periode tot rust te komen en te werken aan haar nieuwe kookboek. Omdat Maria in een nieuwe omgeving en onder nieuwe mensen komt, wordt je als lezer op natuurlijke wijze mee het avontuur en verhaal van Maria ingenomen.


Mirjam Mieserius heeft een erg levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl en Lieke Pijnappels, die het verhaal heeft ingesproken weet het verhaal met veel gevoel en goed over te brengen. Het is echt zo'n heerlijk verhaal om even bij weg te dromen van de overheerlijke gebakjes en gerechten, het zonnige Zuid-Frankrijk en de opbloeiende liefde. Dat alles weet Mirjam Mieserius met veel gevoel en leuke humor in een geweldig verhaal te genieten. Het verhaal heeft leuke wendingen en gebeurtenissen en daarbij krijg je ook nog eens ongelofelijke trek van alle heerlijke taartjes. Een verhaal om in alle opzichten van te genieten.


De citroen op de taart is een heerlijke, leuke en grappige feelgood om echt even heerlijk bij weg te dromen. Hou je van een zonnig Zuid-Frankrijk, heerlijke taartjes en een opbloeiende liefde? Dan moet je zeker dit eerste deel van deze vlot en levendig geschreven feelgood gaan ontdekken!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page