top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De comeback van Tommy Roos - Cecilia Klang

Ik was een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de leesclub van Ilona van LS Amsterdam van deze veelbelovende roman. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789021030777 | 12 januari 2023 | 320 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Door een oproep van Ilona voor de leesclub kwam ik oog in oog met dit boek dat ik nog niet eerder had opgemerkt. De cover en de flaptekst wisten me gelijk enthousiast te maken, waardoor deelname aan de leesclub het feest alleen maar groter maakte. Het boek heeft een originele en enorm uitnodigende cover. De kleurencombinatie springt enorm uit het oog, maar werken perfect. Zeker in combinatie met de typografie van de titel. Het is mijn eerste kennismaking met Cecilia Klang, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Tommy Roos viert zijn vijftigste verjaardag. Alleen op het moment dat hij deze gebeurtenis viert ziet zijn leven er alles behalve rooskleurig uit. Hij heeft voor zijn gevoel echt het dieptepunt in zijn leven bereikt. Terwijl hij vroeger door het leven ging als een veelbelovende rockster, ligt hij nu in scheiding, dreigt de fabriek te sluiten waar hij werkt en gunnen zijn kinderen hem geen blik meer waardig. Met de nodige tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf, waarbij zijn beste vriend en een excentrieke voormalige operazangeres hem bijstaan.

 

Mijn ervaring:

Als eerste kan ik niets anders concluderen is dat het personage enorm origineel en goed gekozen is. Het is eens wat anders dan anders, een man van middelbare leeftijd. Cecilia Klang heeft het personage echt fantastisch en enorm goed uitgediept. Hierdoor kon je enorm goed met het personage mee leven en helemaal in de verhaallijn opgaan. Niet alleen het hoofdpersonage, maar ook zijn beste vriend Chabbe en operazangeres Gunnel zijn uniek en sterk neergezet.


Dan de geweldige, leuke, originele en goede verhaallijn. Ook deze is weer eens anders dan anders. Cecilia Klang heeft een enorme vlotte, krachtige maar ook levendige schrijfstijl vol humor. In de verhaallijn zit een heerlijk tempo en de onverwachte gebeurtenissen volgen elkaar goed op. Ondanks de soms heftige tijd waar Tommy doorheen gaat, weet Cecilia het luchtig en met veel humor te beschrijven waardoor het verhaal enorm lekker en goed wegleest. Daarnaast bevat het boek hoofdstukken met flashbacks naar het verleden. Dit geeft het verhaal zeker een extra laag en roept bij mij tijdens het lezen veel nieuwsgierigheid en vragen op, waardoor ik graag door blijf lezen. Met dit boek zit je ongetwijfeld meerdere keren hardop te lachen. Het plot wist me zelfs nog enigszins te verrassen, wat ik altijd erg kan waarderen. Het verhaal is niet helemaal afgerond en heeft nog wel wat open eindjes. Niet raar, want dit is deel 1 van een drieluik. Dus ik kijk nu al uit naar het tweede deel.


Het originele personage en verhaallijn hebben mijn verwachtingen overtroffen. Wat een heerlijk, goed en leuk boek was dit. Het is eens echt wat anders dan anders, het leest ongelofelijk lekker en het spettert van de heerlijke humor. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel en meer van de schrijfster Cecilia Klang. Dit boek is absoluut een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page