top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De diepte – Kyle Perry

Ik kreeg van Uitgeverij HarperCollins de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402712049 | 25 april 2023 | 400 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Het boek heeft een sterke, indrukwekkende en uitnodigende cover. De combinatie van het beeld met de kolkende en verwoestende zee met de typografie weet bij mij direct mijn aandacht te trekken. De ondertitel weet me gelijk nieuwsgierig te maken. Het wordt mijn eerste boek van Kyle Perry, maar ik heb zoveel lovende reacties gehoord op zijn vorige boek De vermiste meisjes, dat ik hoge verwachtingen heb van de schrijver.

 

Het verhaal:

In het dorpje Shacktown aan de kust van Tasmanië woont de beruchte familie Dempsey. Ze zijn berucht vanwege hun drugsimperium met een visserijbedrijf als dekmantel als de drie familieleden die jaren geleden spoorloos verdwenen en waarvan ieder spoor ontbreekt. Ze denken onaantastbaar te zijn en overal mee weg te komen. Wanneer Mackerel Dempsey na jarenlange gevangenisstraf weer vrij komt, probeert hij een leven op te bouwen zonder hulp van zijn criminele familie. Dat gaat hem goed af totdat een jongen aanspoelt met een bijzondere tatoeage op zijn rug. Het is Forest Dempsey, een van de drie vermiste familieleden. Geheimen die jarenlang verborgen lagen, lijken nu aan het licht te komen.

 

Mijn ervaring: Het boek begint met een sterk, spannend en aangrijpend proloog, van Forest Dempsey die aanspoelt in Shacktown. Hierdoor werd ik als lezer zo verschrikkelijk nieuwsgierig gemaakt dat mijn aandacht voor het verhaal gewekt was. Het verhaal wordt geschreven vanuit verschillende personages. De verschillende personages zijn op enorm sterke wijze neergezet, waardoor het verhaal de diepte in gaat met de personages en ook een veelzijdige en dynamische kijk geeft op het verhaal. Wel bevat het verhaal heel veel personages en wisselt het van perspectief. Hierdoor kostte het me meer tijd voor ik echt in het verhaal zat.

Kyle Perry heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl. Hij weet enorm goed een sfeer, gevoel aan het verhaal te zetten en hiermee krijgt het verhaal een bepaalde kracht mee. Hij weet hierdoor de spanning enorm goed op te bouwen. Ook het spanningsveld tussen de personages weet Kyle Perry op sterke wijze te verwoorden. De verhaallijn is origineel en indrukwekkend. Het verhaal kent zoveel wendingen en gebeurtenissen dat het wel een boek is waar je je hoofd goed bij moet houden. Het plot was sterk en verrassend. De diepte heeft een originele, atmosferische en spannende verhaallijn, waarin de verschillende personages enorm krachtig en goed zijn neergezet. Kyle Perry weet een enorm mooi spanningsveld in het verhaal op te bouwen door banden tussen de personages. Daarbij heeft hij een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het verhaal constant in beweging blijft en de spanning goed opbouwt. Een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page