top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De donkerste nacht - Kate & Sophie 1 – Chloë van Silfhout

Ik kreeg van Cloë de vraag of ik het eerste deel van haar nieuwe serie wilde lezen en recenseren, dus dank je wel!

Nederlands | E-book | 1230006312671 | 07 april 2023 | Adobe ePub | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Toen ik van Chloë van Silfhout een berichtje ontving of ik het eerste deel van een nieuwe spannende serie wilde lezen en recenseren, was met de duistere en intrigerende cover mijn interesse direct gewekt. Op de cover is een zwart-wit beeld te zien van een motor met een open helm in een bosgebied. De typografie is mooi op het beeld afgestemd. Het is het eerste boek dat ik van Chloë van Silfhout ga lezen, dus ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar dat verhoogt bij mij juist de nieuwsgierigheid.

 

Het verhaal:

De twee ambitieuze rechercheurs Kate Verbeek en Sophie van Wageningen leiden samen een rechercheteam bij de afdeling moordzaken. Sinds hun studietijd zijn de twee vrouwen al beste vriendinnen en wonen ze ook samen in een huis. Hun beide carrières verlopen voorspoedig en beide hebben sinds kort een relatie. Het gaat beide vrouwen voor de wind. Dan slaat het noodlot toe en wordt er een moordaanslag gepleegd op het recherche gebouw. Hierbij worden partner van Kate, Dean de Jong, ernstig gewond en een collega doodgeschoten. Sophie besluit hierdoor te infiltreren binnen de duistere wereld van de criminele motorbendes. Langzaam vervaagd voor haar daarbinnen de scheidslijn tussen goed en kwaad en verliest ze ook haar hart. Gaat ze het infiltratietraject nog wel tot een goed einde brengen? Dat terwijl Kate waakt in het ziekenhuis naast Dean. Sophie verkeert zich in een onmogelijk positie. Dit kan alleen maar fatale gevolgen hebben...

 

Mijn ervaring: Chloë van Silfhout heeft een heerlijke vlotte, levendige en rijke schrijfstijl. Hierdoor neemt ze je gemakkelijk mee in het mooie, heftige en intrigerende verhaal van Kate en Sophie. Met een spannend proloog weet Chloë van Silfhout mij gelijk in te pakken en mee te sleuren het verhaal in. Door haar sterke dialogen komt het verhaal helemaal tot leven. De verschillende personages en met name Kate en Sophie zijn enorm goed neergezet en worden gedurende het verhaal steeds verder uitgediept. Daarbij vind ik het erg sterk dat Chloë van Silfhout heeft gekozen voor een divers gezelschap aan personages, dat zorgt voor een realistisch en kloppend verhaal. Ik moet zeggen dat Marc echt mijn hart stal met de manier hoe hij voor zijn vriendinnen klaar staat en hun steun en toeverlaat is gedurende het verhaal. Ook Esra, die een prachtige diepgang krijgt met zijn verhaal en de groei die hij maakt, wist iets in mij los te maken. De verhaallijn is een combinatie van een politiethriller en een roman met steamy scenes. Ik vind dit persoonlijk een heerlijke combinatie, vooral omdat er in deze serie ook echt een enorm sterk, goed en vooral spannend verhaal zit. Daarbij zit er in de personages ook gevoel en weet Chloë van Silfhout een mooi spanningsveld tussen de personages aan de lezer voelbaar te maken. Ze weet daarbij op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en vertragen. Ook de wendingen en de gebeurtenissen houden je zonder moeite tot het einde in de greep. Met een cliffhanger sluit het verhaal af, waardoor ik erg nieuwsgierig ben naar deel twee. De donkerste nacht is het eerste deel van een verrassend spannende, goede en mooie serie. Het verhaal is een combinatie van een politiethriller en een romantic suspence, waarbij de personages erg goed zijn neergezet en uitdiept. Het is een onwijs spannend verhaal en met de heerlijke vlotte en levendige schrijfstijl van Chloë van Silfhout laat je het boek niet los voordat het uit is. Na de cliffhanger waarmee het eerste deel afsluit, wil ik dan ook erg graag deel twee lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page