top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De droom – Evy Fiers

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661682 | 05 april 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Door de beschrijvende tekst over de thema's die in deze roman spelen, werd ik nieuwsgierig en getriggerd om dit boek te gaan lezen. Het is het eerste boek van Evy Fiers dat ik ga lezen, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl. Op de cover is een sepia foto te zien van een vrouw zittend op een raamkozijn dat uit het raam staart. De typografie van de titel is goed afgestemd op het beeld.

 

Het verhaal:

Een roman waarin belangrijke thema's aan bod komen, zoals armoede, ziekte, cultuurverschillen, liefde en vriendschap. Lina is zeventien jaar en heeft al de nodige zorgen. Haar moeder is vanwege een zwaar ongeluk en fibromyalgie invalide verklaard. Hierdoor heeft ze een moeder die niet altijd voor haar klaar staat en moet ze thuis ieder dubbeltje omdraaien. Toch heeft Lina grote dromen. Ze is een vrolijke meid, die niet bang is om zich te laten horen en bevat een gezonde dosis zelfvertrouwen. Dan komt er in hun klas een nieuwe Marokkaanse jongen die Hamid heeft. Hij laat haar duizelen. Wat moet ze met al die gevoelens die opspelen? Durft ze zich aan hem open te stellen? Noor, Lina's beste vriendin staat altijd voor haar klaar, maar kan ze haar nu ook helpen?

 

Mijn ervaring: We volgen het verhaal door de zeventienjarige Lina. Het personage is goed neergezet en door de afwisseling van de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Lina en haar dromen, vorm je als lezer zijnde al snel een goede band met het personage, waardoor je goed in de verhaallijn kan meegaan. Wel is Lina echt nog echt een meisje, die zich bezighoudt met meisjesdingen, zoals proefwerken, schoolwerk, verjaardagsfeestjes, kleding en jongens en de eerste liefde.


De verhaallijn is goed neergezet. Je kan goed opgaan in de wereld en de gebeurtenissen van Lina. Het is echt een op en top tienerverhaal met jongens, school, jongens en de kleine dingen waarover Lina en Noor zich druk maken. Toch weet Evy Fiers door de thema's als armoede en cultuurverschil er een verhaal van te maken dat meer diepgang en inzichten geeft dan een standaardroman. Het plot en epiloog zijn wel op en top feelgood en voor mij persoonlijk net iets over het randje, maar hiermee bood Evy wel een prachtig en mooi einde aan het verhaal.


De droom is een echt tienerroman. Het is heerlijk vlot, krachtig en levendig geschreven waardoor het heerlijk wegleest. Het is een leuke combinatie van de meisjes-tienerproblemen die spelen met wat diepere thema's als armoede, ziekte en cultuurverschillen. Een mooie aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page